Hannah giver sin 9-årige søn cannabis: Nu kommer hun med opfordring til regeringen

Foto: @Hanseizuremum / Twitter

Hannah kommer med en opfordring til regeringen, da hun er overbevist om, at mange familier lider under de nuværende forhold.

Hannah Deacon fra Storbritannien fik i starten af året at vide, da hun var i dialog med Department of Health and Social Care, at hun, som følge af Brexit, ikke længere vil kunne få en særlig recept fra Holland. 

Deacon havde i flere år forinden kørt en kampagne, der ledte til, at hendes søn Alfie Dingley blev den første i Storbritannien, der modtog et licens til cannabis. 

Det skriver UNILAD.

Læs også

Kvinde solbadede i fælles have: Så gik mandlig nabo amok

Alfie lider af en sjælden form for epilepsi, som kan forårsage op til 150 anfald ugentligt, hvis ikke behandlet, og til dette bruger han cannabis, hvilket Storbritannien legaliserede i forbindelse med cannabisbaserede lægemidler i 2018. 

Disse lægemidler er dog kun tilgængelige i en meget begrænset mængde, hvilket nu tvinger familier, der har fået deres recept afvist, til at søge mod meget dyre sundhedsydelser fra privatklinikker, søge mod udlandet eller få det tilskaffet på ulovlig vis. 

Ifølge Mirror Online kan man tælle omkring 100 familier, som hver bruger 2.000 pund om måneden, svarende til omkring 17.000 kroner, til at modtage behandling fra private læger, mens omkring 1,4 millioner mennesker opsøger cannabis ulovligt. 

Alfies mor skal fortsat, dog på lovlig vis, hente Bedrolite-olie fra Amsterdam, hvilket har været med til at holde ham anfaldsfri i mere end et år.

"Det er skammeligt, at læger er nødt til at råde sine patienter, at de skal bruge det ulovlige, sorte marked, fordi de ikke har tilladelse til at ordinere midlerne," sagde Deacon, der er blevet tilbudt flere forskellige alternativer, men hvortil lægerne har sagt, at "det ikke bare er som at bytte en aspirin med en anden". 

National Institute of Health and Care Excellence (NICE) har tidligere været ude at sige, at der ikke er nok bevise af farmaceutisk karakter, til at kunne understøtte yderligere godkendelse, selvom Drug Science- og Project Twenty21-data modbeviser førstnævnte udmelding fra NICE, hvilket også udviklingen i USA vidner om. 

I og med, at Alfie har været anfaldsfri i mere end et år, har hans mor, Hannah, skrevet et skrev til Boris Johnson, Storbritanniens premierminister, hvori man opfordrer til en reform af medicinsk cannabis, da dette ville kunne "lette lidelsen" hos familier landet over. 

"Denne forfærdelige situation lader børns velbefindende komme i hænderne af kriminelle. Jeg er, som forælder, desperat efter at lempe mit barns lidelse, hvilket også er, hvad man ser: Desperate forældre, der er tvunget til at købe farlige produkter fra det ulovlige, sorte marked, så de kan behandle deres børn med substandard, farlige, og vigtigst af alt, ulovlige produkter," står der skrevet i brevet. 

Læs også

Han vidste ikke, hvorfor hans kone var så træt hver aften: Hemmeligt kamera overraskede ham

 

Dagens Gossip