Heldig person blev 6,2 milliarder kroner rigere på et splitsekund

Foto: Shutterstock

En heldig person er blevet 6,2 milliarder kroner rigere på en brøkdel af et sekund. Vedkommende har nemlig vundet jackpotten i det amerikanske lottospil Mega Millions.

4-26-42-50-60. Disse fem tal samt tillægstallet 24 medførte natten til lørdag, at en borger fra Michigan på et kort øjeblik blev en uhyre velhavende person. Det skriver Avisen.

Læs også

Hemmelig konto afsløret: Se Vladimir Putins elskovsdatter

Disse tal udløst nemlig jackpotten i det amerikanske lottospil Mega Millions. At have ramt denne jackpot, indbringer nu den heldige vinder intet mindre end 1 milliard dollars. Det svarer til cirka 6,2 milliarder danske kroner. 

Til trods for, at der er tale om en særdeles stor gevinst, er det faktisk ikke den største gevinst i Mega Millions' historie. Derimod er det kun den tredjestørste gevinst, der nogensinde er blevet vundet hos det amerikanske lottospil. 

Beslutter den heldige person fra Michigan at få udbetalt hele beløbet som en engangssum, bliver der dog ikke tale om den fulde gevinst. Betingelserne er nemlig strikket sammen således, at man får et mindre beløb, hvis man ønsker hele beløbet udbetalt på én gang. 

I dette tilfælde betyder det, at vinderen vil skulle "nøjes" med en gevinst på 4,5 milliarder kroner før skat. 

Identiteten på den heldige vinder er endnu ikke blevet afsløret. Desuden er det heller ikke sikkert, at den faktisk bliver afsløret. Michigan er nemlig en af de ni stater i USA, hvor lottovindere har ret til at forblive anonyme, såfremt de ønsker dette. 

Dette er ligeledes gældende for staten Maryland, hvor der onsdag var en heldig person, der vandt en jackpot på 731 millioner dollars, hvilket er svarende til ca. 4,5 milliarder danske kroner. Her var det i lottospillet Powerball, at den store gevinst blev vundet.

Læs også

Afsløring: Dronningen giver Harry og Meghan uvurderlig gave

Til sammenligning er der lørdag aften "blot" 20 millioner kroner i førstepræmiepuljen i den danske udgave af Lotto. Det vidner om, at det er nogle helt andre gevinster, der er tale om i USA. 

 

Dagens Gossip