Henrettelse af morder mislykkedes: Nu sagsøger han staten for "mental og fysisk pinsel"

Foto: Shutterstock

En dødsdømt mand overlevede utroligt nok sin egen henrettelsen, og han har derfor nu lagt sag an mod staten.

Det kan virke fjollet at sagsøge nogen, fordi de ikke formåede at slå dig ihjel, men det er faktisk netop, hvad der er sket i den amerikanske delstat Alabama. 

Her har den dødsdømte fange Alan Eugene Miller nemlig lagt sag an mod delstaten Alabama, fordi han utroligt nok overlevede sin egen henrettelse.

Læs også

Hvordan vil NATO reagere, hvis Rusland bruger atomvåben? Nu har Jens Stoltenberg svaret

Det skriver Tag24

57-årige Eugene Miller skød og dræbte i 1999 tre mennesker på sit arbejde, og han blev efterfølgende dømt til døden for tredobbelt mord.

Alan Eugene Miller arbejdede som varebilschauffør, da han blev sigtet for tredobbelt drab / Foto: Alabama Department of Corrections

Den brutale morder accepterede dommen, men bad om at få lov til selv at vælge, hvordan han skulle henrettes. Han ville nemlig gerne henrettes ved at blive kvalt med nitrogenhypoxi, men det kunne der ikke blive tale om. 

En dommer afviste således anmodningen og besluttede, at Eugene Miller skulle slåes ihjel med en dødelig indsprøjtning, og henrettelsesdatoen blev fast til d. 22. september 2022. 

Derfor burde Eugene Miller naturligvis ikke være i live i dag, men det er han. 

Henrettelsen slog nemlig fejl, fordi det efter 18 forsøg stadig ikke havde været muligt at finde en egnet blodåre på Eugene Millers krop. 

Ifølge The Mirror ledte man sågar efter en egnet blodåre på morderens højre fod, men altså uden held.

Efter længere tids fiksering, hvor han blot ventede på at dø, blev henrettelsen altså afblæst og udskudt på ubestemt tid, og selvom man måske skulle tro, at Eugene Miller er lettet, så er det tilsyneladende ikke tilfældet. 

Han er nemlig nærmere vred og traumatiseret og har derfor lagt sag an mod delstaten Alabama for at have udsat ham for unødvendig "mental og fysisk pinsel."

Ifølge Eugene Millers advokat rystede den dødsdømte fanges krop under henrettelsesforsøget, ligesom han oplevede "kvalme, desorientering, forvirring og frygt for, at han var ved at blive dræbt."

Advokaten har desuden udtalt, at der "sivede blod" fra sår på Eugene Millers krop, som var opstået efter forsøg på at injicere den dødelige væske. 

Det er endnu uklart, hvor længe Eugene Millers får lov at leve, før et nyt henrettelsesforsøg vil blive udført, ligesom det er uklart, om henrettelsesmetoden skal ændres.

Læs også

Fulgte med udenfor og blæste en tyggegummibobbel: Så blev han 3.800 kroner rigere

 

 

 

Dagens Gossip