Her åbner et hav af nye Aldi-butikker snart

Foto: Shutterstock.com

Aldi har planer om at bygge en masse nye butikker i den nærmeste fremtid.

Aldi er én af verdens største supermarkedskæder med butikker i omkring 20 forskellige lande. 

Kæden stammer fra Tyskland, hvor den både går under navnet 'Aldi Nord' og 'Aldi Syd', ligesom butikken også går under navne som 'Trader Joe's', 'Aldi Suisse', 'Hofer', 'Aldi Marché', 'Aldi UK' og 'Aldi US' andre steder i verden.

Læs også

Personbil kørte ind i COOP-butik: Tre personer er kørt på hospitalet

I Danmark hedder kæden blot 'Aldi', og den omfatter tæt på 200 butikker.

Kæden har flest butikker i Tyskland (mere end 4.000), USA (omkring 2.000) og Frankrig (cirka 900), men snart åbner endnu flere af butikkerne med det velkendte logo. 

Kæden har nemlig besluttet sig for at indtage Kina og har faktisk allerede åbnet 26 butikker i Shanghai, som dog har lidt under de mange nedlukninger, byen har oplevet som følge af coronapandemien, der fortsat spøger flere steder i Kina. 

Nu da byen igen er åbnet op, har Aldi dog valgt at genoptage deres udvidelse, og det er med stor fart. 

Det skriver nyhedsmediet Handelsblatt.

Ifølge mediet har Aldi således planer om at åbne "hundredvis af nye butikker" i det enorme land. 

"Kina er og bliver ét af de mest interessante markeder på alle områder," har Roman Rasinger, som er leder af Aldis internationale virksomhed," forklaret i et interview med mediet, hvor han desuden uddybede, at den hurtigt voksende middelklasse i Kina skaber "et kæmpe potentiale på fødevaremarkedet."

Shanghai alene har omkring 26 millioner indbyggere, og Kina har tæt på 1,5 milliarder indbyggere, hvilket gør det til verdens mest befolkede land og dermed også det land i verden, som har flest forbrugere. 

Det betyder, at det kinesiske marked naturligvis er vigtigt og kæmpe stort, men det bliver ikke nødvendigvis nemt for Aldi at få en bid af den kinesiske kage, da flere tyske supermarkedskæder ifølge Handelsblatt før i tiden har forsøgt at etablere sig i Kina - uden held. 

Om Aldi lykkes med det, må tiden vise. 

Læs også

Spar penge: Derfor bør du aldrig drikke kaffe, før du skal i Netto, Rema 1000, Bilka eller et andet supermarked

 

 

 

 

 

Dagens Gossip