Her kommer der nyt påbud: “Hvis du skal handle, skal du bære maske”

Foto: Noel Celis/AFP/Ritzau Scanpix

Frygten for at brede smitten med coronavirus, har fået Østrig til at lave nye påbud, så man nu ikke længere må handle, hvis man ikke bærer en maske.

I Danmark er der i løbet af de seneste par uger blev indført diverse tiltag, der skal være med til at stoppe smittespredningen af coronavirussen.

Det har haft den konsekvens, at mange butikker har været nødsaget til at holde lukket, og derfor er det primært fødevarebutikker der holder åbent.

I Danmark er der opstillet håndsprit i de fleste butikker, og det vil mange steder også være muligt at iføre sig handsker, så sandsynligheden for smittespredning mindskes yderligere.

Læs også

Mor går viralt med corona-tiltag

Heldigvis er vi ikke nået så langt til, at man skal bære masker, hvis man gerne vil handle ind, men det skal man til gengæld, hvis man går ned i det lokale supermarked i en hvilken som helst Østrigsk by.

Påbuddet er blevet indført af den østrigske kansler, Sebastian Kurz, og påbuddet betyder, at samtlige indbyggere i Østrig skal iføre sig en maske, hvis de vil handle ind.

Borgerne behøver dog ikke at have en maske med hjemmefra, da disse vil blive uddelt foran det supermarked, hvor man har tænkt sig at handle ind. Det fortæller kansleren ifølge Reuters.

“Disse masker bliver delt ud foran supermarkeder. Og det vil være obligatorisk at bære dem,” lyder det fra den østrigske kansler, Sebastian Kurz.

Med tiltaget håber kansleren, at flere mennesker vil benytte sig af masker, når de generelt befinder sig i offentligheden, og ikke når de blot skal ned og handle ind.

Coronatiltag i Danmark

Mens vi endnu ikke er kommet så langt i Danmark - og forhåbentligt heller ikke gør det - så har regeringen fremsat en lang række tiltag, som skal hjælpe danskere med ikke at smitte hinanden.

Blandt de hårdeste tiltag er, at vi ikke må samles mere end 10 personer, og dette kan snart blive skåret ned til blot to personer. Regeringen er nemlig ved at gennemføre en ny hastelov, hvor det vil være muligt at give påbud mod, at man må være samlet mere end to personer, medmindre det er i ens eget hjem.

Læs også

Eksperter afslører: Der er nye symptomer på coronavirus

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip