Hjemløs mand idømt 7 ugers fængsel for ikke at blive hjemme

I det, der bliver beskrevet som "grusomt ironisk", er en hjemløs mand blevet idømt 7 ugers fængsel for ikke at blive hjemme.

En mand, der havde været hjemløs i to uger, efter at være vendt tilbage til Singapore, er blevet idømt syv ugers fængsel, fordi han havde brudt restriktionen om at blive hjemme. 

Den singaporeanske statsborger Rozman Abdul Rahman blev således arresteret for at bryde reglen, der pålægger ham at blive hjemme, efter at være vendt tilbage til Singapore fra Batam, Indonesien.

Det skriver Vice.com. 

Læs også

Singapore har, ligesom i Danmark, også måtte pålægge folket adskillige restriktioner for at holde smitten nede, efter at have set en stigning i smittetallet. 

Men efter at være vendt hjem til Singapore fra Indonesien, skulle Rozman i selvisolation i 14 dage.

Han ankom til Singapore med færgen og havde oplyst sin stedsøsters adresse som stedet, hvor han ville opholde sig - men i stedet måtte han sove udenfor, herunder på en offentlig gangbro. 

Det blev nemlig afsløret, at de var fremmedgjorte og ikke længere havde kontakt.  

Udsat andre for smittefare

I den periode arbejdede han næsten hver nat som sikkerhedsvagt, dog uden at have fortalt sin arbejdsgiver om sin situation. 

Men to uger efter, Rozman var ankommet til Singapore, besøgte myndighederne hans søsters adresse og fandt ud af, at han aldrig havde opholdt sig der. 

Han blev anholdt senere samme dag og sigtet i henhold til infektionssygdomsloven. 

Anklagemyndigheden hævdede, at han udsat andre for smittefare i de 13 dage, han havde brudt at blive hjemme, hvilket de kaldte et brud, der var "næsten hidtil uset". 

Azri Imran Tan og Joshua Chow, der repræsenterede Rozman, sagde hertil, at han var tvunget til at arbejde af nød for at forsøge sig selv og sin familie. 

Han havde ikke penge nok til at opfylde sit telefonabonnement, hvortil de tilføjede, at han var blevet hjemløs efter at have misetet ejerskabet af en delt lejlighed med sin ekskone. 

At han er blevet sigtet for ikke at blive hjemme, er et "grusomt twist af ironi", sagde de. 

Læs også

Måtte tilkalde politiet efter voldsomt kø-drama i Rema 1000

 

Dagens Gossip