Hollywood-stjerne død

Den Emmy-vindende skuespiller har haft en stor karriere med roller i flere Hollywood-film.

Komediefilmen 'My Big Fat Greek Wedding' fra 2002 var et af årtiets største hits, og er stadig en særdeles populær film. Filmen er båret af de underholdende præstationer af filmens skuespillere, herunder Michael Constantine, der spillede Gus Portokalos.

Den populære skuespiller døde for nylig i en alder af 94 år. Han blev født den 22. maj 1927 som søn af to græske immigranter i Reading i Pennsylvania.

Han fik hul på sin karriere som skuespiller i løbet af 1950'erne. Han optrådte blandt andet på Broadway, som aspirant til Paul Muni i Inherit the Wind, og var med i det originale cast i Compulsion and The Miracle Worker.

Læs også

Søren Kenner pludselig død

Constantine fik sit første gennembrud, da han fik en rolle ABC-serien Room 222 i 1970'erne, som var en komediedrama skabt af James L. Brooks, der handlede om et mangfoldigt gymnasium i Los Angeles. Constantine spillede skolens forstander, Seymour Kaufman.

Rollen spillede han så godt, at han fik stor anerkendelse for den. Blandt andet vandt han en Emmy for 'Best Supporting Actor in a Comedy Series'. Serien nåede at køre i fem sæsoner.

Shutterstock.com

Han fortsatte med at tage roller i forskellige film og tv-serier, men det var hans rolle i My Big Fat Greek Wedding, der for alvor gjorde ham til en stor stjerne.

Han fik rollen som Gus, der var far til Nia Vardalos' karakter. Det gav ham en chance for at omfavne sine græske rødder, og han var meget imponeret over Vardalos' semi-selvbiografiske manuskript.

Filmen er en romantisk komedie, der handler om en kvinde fra en traditionel græsk familie, som bliver forelsket i en ikke-græsk mand, hvilket hendes familie ikke er vilde med. Især ikke far Gus, der vil have, at hun finder en græsk mand i stedet.

Gus, der spilles af Constantine, er en elskelig og sjov karakter. En af de mest populære aspekter ved Gus er, at han tror, at Windex er kuren mod alle lidelser, og at han kan finde den græske oprindelse for ethvert ord.

My Big Fat Greek Wedding blevet et overraskende stort hit. Den dag i dag er det stadig en af de mest indbringende romantiske komedier nogensinde. Constantine spillede også en rolle i den kortlivede tv-udgave af My Big Fat Greek Life samt dens efterfølger fra 2016.

Constantine døde den 31. august i en alder af 94 år. Han døde i sit eget hjem i Reading i Pennsylvania. Det har hans familie bekræftet. Efter hans død, er han blevet hyldet af mange af hans medstjerner, der roser ham for hans ikoniske præstationer.

Læs også

Skoleleder lægger sig på jorden, da dreng med autisme får et anfald