Hun faldt 24 meter: Det kostede hende 9 millioner kroner

Foto: Givealittle

En ung bjergbestiger, der styrtede 24 meter ned, mens hun klatrede i Yosemite National Park i Californien, skal nu betale omkring 9 millioner kroner.

Anna Parsons var ved at bestige "Snake Dike" ved Half Dome den 1. august, da hun faldt og brækkede næsten alle knogler i kroppen.

Den 21-årige havde dagen forinden besteget det 100 meter høje Swan Gully sammen med sine medstuderende fra University of Otago,  

Klatringen indebærer ifølge Climbing.com, at man benytter adskillige bolte, der sidder i klippevæggen.

Læs også

42-årig mand sad og bankede på en gryde foran Regionshospitalet Viborg: Du gætter aldrig hvorfor

Anna, som var klatret foran, missede en bolt, og da hun forsøgte at rette op på sin fejl, mistede hun fodfæstet, og hun faldt 24 meter ned og ramte flere afsatser, før Jack Evans fangede hende med rebet, der var fastgjort til hans klatreudstyr.

Hun brækkede sin nakke, bækken, rygsøjle, ribben, ben og fødder i faldet og punkterede sine lunger.

Jack tilkaldte med det samme Yosemite Search and Rescue for akut assistance, da Anna blev efterladt svingende i rebet i smerte.

Det lykkedes en redningsmand at få den kvæstede studerende ned fra klippen. Hun blev med helikopter hastet til et nærliggende hospital i San Francisco.

Foto: Givealittle

Den vovefulde klatrerinde havde en hjelm på, da hændelsen skete, hvilket ifølge lægerne sandsynligvis reddede hendes liv.

Hun fik at vide, hendes fibula i venstre ben var "knust".

Hun fik også at vide, at hendes venstre fod var så hårdt beskadiget som følge af faldet, at hun var tvunget til at træffe en beslutning om, hvorvidt hun skulle beholde foden med meget begrænset mobilitet eller få den amputeret lige over anklen.

Hendes rejseforsikring dækker kun en lille del - op til 250.000 dollars - men hendes regninger overstiger allerede 1 million dollars, og nu samler hendes familie penge ind for at hjælpe hende tilbage til New Zealand.

Foto: Givealittle

Annas søster Jessica har nu startet en Givealittle-indsamling i håbet om, at de kan indsamle resten.

De har indtil videre indsamlet næsten halvdelen af deres mål.

Hun skriver: "Penge er noget, vi ikke bryder os om at stresse over, men Annas lægeregninger overstiger 1 million dollars. Hendes rejseforsikring dækker kun en del af udgifterne til hendes operationer og hospitalsbehandling, så vi er nødt til at samle penge ind til resten!

Læs også

Melder ud: Vil bruge op mod 40 milliarder og bygge krigsskibe i Danmark

 

Dagens Gossip