Hun kontaktede 87-årig Holocaust-overlever - og så gjorde hun noget helt forfærdeligt

Foto: Department of Justice

En 87-årig Holocaust-overlevende, der havde overlevet ubeskrivelige rædsler og tragedier under krigen, blev angiveligt udnyttet og snydt for sine livslange opsparinger.

Anklagemyndighed bekræfter, at Peaches Stergo, en 36-årig kvinde fra Florida, er anklaget for at have begået et enkelt tilfælde af bedrageri med telegrammer.

Hvis hun findes skyldig i forbrydelsen, kan hun risikere op til 20 års fængsel, men det er dog en dommer, der i sidste ende skal afgøre den nøjagtige længde af hendes straf.

Det skriver Independent.

Læs også

Pilot bilder kæreste ind, at fly har motorsvigt: Det der sker bagefter, glemmer hun aldrig

Statsadvokat Damian Williams fordømte kraftigt Stergos handlinger og betegnede dem som "ondsindet at dræne" offerets samlede opsparing for på bedragerisk vis at blive millionær.

Også FBI's vicedirektør Michael J. Driscoll har givet udtryk for sin dybe misbilligelse og beskrev hendes handlinger som et uhyrligt brud på tilliden og en fornærmelse af alle de mennesker, der oprigtigt har brug for hjælp og støtte.

Han udtaler desuden, at Stergo nu vil blive holdt ansvarlig for sine handlinger og at loven skal respekteres.

Justitsministeriet hævder, at den anklagede, Stergo, havde bedraget et unavngivet offer for svimlende 19 millioner kroner. Ifølge efterforskerne kom de først i kontakt via et datingwebsted, hvorefter hun fik den 87-årige Holocaust-overlever til at udføre 62 separate betalinger til hende.

Hun skulle angiveligt have begået bedrageriet ved brug af falske e-mail-adresser, ved at skrive falske breve samt ved at fremstille falske fakturaer.

I de juridiske dokumenter, der blev forelagt retten, hævdes det, at Stergo havde levet et liv i overflod og ekstravagance, mens den ældre Holocaust-overlevende, der havde betroet hende sine midler, dramatisk så sin formue svinde ind, så han ikke havde andet valg end at opgive sit hjem.

Anklagemyndigheden hævder, at hun med de penge, hun angiveligt har stjålet, har købt et luksuriøst hjem i et sikkert og eksklusivt lukket område, en overdådig ejerlejlighed, en luksusyacht samt flere biler, herunder en imponerende Corvette.

Læs også

Vækker opsigt: Prinsesse Marie går imod Kongehusets principper

 

Dagens Gossip