Hun var ude at spise med sin veninde - da hun så regningen, blev hun rasende

Skrevet af Mathias Busekist

22/03/2023
Foto: ashnichole_xo/TikTok
Foto: ashnichole_xo/TikTok
Hun blev overrasket ved synet af en uventet udgift til "medarbejdernes sundhed".

Dagens topnyheder

Ashley Nicole fik en ubehagelig overraskelse, da hun tjekkede kvitteringen efter at have været ude med en veninde. Gebyret, hun betalte, var nemlig slet ikke til at forstå.

Efter hændelsen har hun delt en video med sine TikTok-følgere. Her forklarer hun nærmere om den mærkelige hændelse.

"Dette er Osteria La Buca. Det er en italiensk restaurant her i LA, hvor vi har været flere gange. Vi nyder vores måltid og får regningen. Vi betaler regningen, og da vi skriver under på drikkepenge og sådan noget, lægger vi mærke til noget."

Ved første øjekast var der ellers intet alarmerende ved kvittereingen. Her nævnes de lækre retter, de har fået, lige fra sprøde kartofler til ravioli med short ribs. Men som de er ved at nå til enden, falder de over et besynderligt syn.

Gebyret, der hed 5 procent, havde betegnelsen "Employee Health".

"Her er kvitteringen, og hvis du lægger mærke til den nederste del, er der et gebyr på 4,75 cent for medarbejdernes sundhed."

"Et gebyr på 5 procent for deres sundhed? Min umiddelbare tanke var: 'Hvad betyder det?"

Veninderne snakkede om det, men besluttede sig i sidste ende for at tage fat i en medarbejder.

"Jeg sagde til hende, at man kunne se, at de krævede fem dollars fra os hver, ikke i alt for bordet, men for medarbejdernes sundhed, hvortil hun siger: 'Åh, det er vores sundhedsordning.'

Foto: ashnichole_xo/TikTok

Ashley forlod restauranten i forvirret tilstand, hvorfor hun efterfølgende har spurgt internettet, om det, som restauranten har gør, er normalt.

"Det har jeg aldrig hørt om før - aldrig nogensinde," skriver en, hvortil Ashley svarer:

"Og derfor var jeg nødt til at finde ud af det, om jeg har levet under en sten. Jeg har nemlig aldrig oplevet det før eller så meget som hørt om det. Men det kunne jo være, at det var normalt andre steder, så lad mig høre fra jer!"

I USA er der en stærk kulturel forventning om, at restaurantgæster giver gode drikkepenge til de ansatte, da disse medarbejdere typisk får en løn, der ligger langt under den føderale mindsteløn.

Det blev formaliseret i 1938 med vedtagelsen af Fair Labor Standards Act samt forstærket i 1970 med yderligere lovgivning, som foreskrev, at arbejdsgiverne skal betale deres servitricer en løn, som i kombination med drikkepenge skal udgøre den føderale mindsteløn.