Hund dækket af tjære er døden nær på gaden - fundet af to drenge og forvandlet på 5 timer

Kristine Bugbee

372 uger siden

|

05/06/2017
Udland
Petro var sort fra top til tå. Foto: Myriam Ortellado
Petro var sort fra top til tå. Foto: Myriam Ortellado
Petro blev fundet på gaden med tjære over hele kroppen og et opgivende udtryk i øjnene. Men dyrevenner nægtede at give op, og fem timer senere var han transformeret.

Dagens topnyheder

Ingen ved med sikkerhed, hvordan det kunne gå så galt for den stakkels hund. Om det var en ulykke, eller om dyremishandlere smurte hunden ind i tjære fra top til tå med vilje, vides ikke. 

Sikkert er det dog, at hunden var uhyggeligt tæt på at dø, da den blev fundet på gaden i Argentina med glinsende sorte pels. Det skriver flere medier, herunder CNN og The Dodo.

Petro lignede én, der havde givet op på livet. Foto: Myriam Ortellado

De to unge gutter, som fandt den, tog den med til dyreorganisationen Zoonosis Lanus i Buenos Aires, hvor flere medarbejdere stod klar til at knokle de næste mange timer. De døbte hunden Petro og gik i gang med at vaske ham ren i et badekar.

De første mange timer skete der intet. Det var umuligt for for dyrevennerne at få den giftige tjære af, selvom de forsøgte sig med et væld af forskellige remedier. De var lige ved at opgive den udmattede hund, da de fandt en alternativ opskrift på nettet.

I videoen herover er det tydeligt, at de frivillige dyrevenner kæmpede hårdt for at fjerne den farlige tjære.

De frivillige hos Zoonosis Lanus prøvede alt. Foto: Myriam Ortellado

Der blev knoklet i timevis. Foto: Myriam Ortellado

Petro overgav sig til behandlingen. Foto: Myriam Ortellado

Bevæbnet med flere liter olie gik de ansatte i krig igen, og denne gang gav arbejdet pote. Langsomt forlod tjæren Petros pels, og efter en lang dag kunne de frivillige hos Zoonosis Lanus endelig se resultatet af deres hårde arbejde.

Petro var som forvandlet og lignede en helt ny hund - og han har det efter omstændighederne godt. Petro er nu på udkig efter et kærligt hjem, når han har fået lidt mere tid til at komme sig over den barske oplevelse. 

I dag er Petro ikke til at kende. Foto: Myriam Ortellado

Petro bor hos Zoonosis Lanus, men leder efter en ny familie. Foto: Myriam Ortellado

- Han bliver gladere for hver dag, der går, skriver Myriam Ortellado på Facebook.

Hun arbejder for dyreværnsorganisationen og fortæller, at Petro skal bruge lidt mere behandling og kærlig pleje, før han er klar til at flytte ind hos en ny familie. Der er nemlig stadig spor af tjære i hans pels.

Historien om Petro er gået viral i Argentina, og organisationen bag hans redning har siden modtaget stor opmærksomhed. Derfor er der heller ingen tvivl om, at Petro nok skal finde sig et godt og blivende hjem, når han er klar til det. 

14-årig kæmper for livet, efter hans tarm blev suget ud af filterpumpe i svømmepøl