Hund smittet med abekopper: Nu kommer forskere med opfordring

Foto: Shutterstock

En hund er blevet smittet med abekopper.

I løbet af 2022 har man i flere lande set en stigende smitte med virussen abekopper. Meget af smitten har vist sig at stamme fra forskellige pride-events på Gran Canaria.

Virussen smitter primært via meget tæt fysisk kontakt - typisk sex. Dog kan mindre også gøre det, for nu er en hund nemlig blevet smittet med abekopper. Hunden havde sovet i samme seng som sin ejer i hjemmet i Frankrig, og har altså nu fået abekopper.

Læs også

Rengøringsdamen gør rent på hotelværelset: Får et chok, da hun løfter dynen

Angiveligt hunden det første kæledyr, som er blevet smittet med abekopper. Derfor opfordrer forskere nu til, at man i højere grad kigger på behovet for at isolere kæledyr fra mennesker, som er smittet med abekopper.

Hundens ejer tog til hospitalet den 10. juni efter at der var kommet synlige sår på kroppen. Under to uger senere viste hunden så symptomer såsom læsioner på maven, før det blev bekræftet af forskere ved Sorbonne University, at den altså også havde abekopper.

"Vores resultater bør anspore til en debat om behovet for at isolere kæledyr fra abekoppevirus-positive individer," skrev forskerne i rapporten ifølge Sky News og tilføjede:

"Vi opfordrer til yderligere undersøgelse af sekundære transmissioner via kæledyr."

Ejerne havde fortsat givet deres hund lov til at sove hos dem efter at være blevet smittet - men "havde været omhyggelige" med at forhindre, at hunden havde kontakt med andre hunde eller mennesker.

Der har været mere end 31.400 bekræftede tilfælde på verdensplan af abekopper i år på tværs af omkring 80 lande.

Læs også

Luksusfælden vender tilbage med stor ændring

 

Dagens Gossip