Hviderusland indsætter specialstyrker nær grænsen til Ukraine på grund af ukrainsk tilstedeværelse

Foto: Shutterstock

Der er fortsat stor militær aktivitet i Hviderusland nær den ukrainske grænse.

Det kontroversielle land, som ligger mellem Polen og Rusland, men også grænser op til blandt andet Ukraine, har stort set siden krigens start d. 24. februar ikke lagt skjul på, at de er på Rusland og Vladimir Putins side. 

Landets præsident har blandt andet tilbudt Putin, at han må opstille russiske atomvåben i Hviderusland.

Læs også

Zelenskij advarer: Global fødevarekrise er lige om hjørnet

Senest blev der afholdt en pludselig og storstilet militærøvelse i landet, som gjorde flere bekymrede for, om det russiskvenlige land kunne finde på at deltage i invasionen af Ukraine. 

Det skete heldigvis ikke, men nu er der igen militær aktivitet. 

Det skriver TV2

Hviderusland har således indsat specialstyrker tre steder tæt på den ukrainske grænsen, hvilket ifølge chefen for de væbnede styrker i landet, Viktor Gulevich, skyldes, at "USA og dets allierede fortsætter med at øge deres militære tilstedeværelse ved statsgrænserne."

Analyseinstituttet 'The Study of War' estimerer, at Ukraine har cirka 20.000 soldater nær den hviderussiske grænse, ligesom NATO har en god slat soldater i flere af landene i området. 

Lige for tiden er der for eksempel danske soldater i Letland, som grænser op til Hviderusland. 

Den hviderussiske fremrykning skal ifølge den militære ledelse i landet "sikre sikkerheden i Hviderusland," da en ukrainsk tilstedeværelse "kræver svar fra os."

'The Study of War' vurderer, at der ikke er stor risiko for, at Hviderusland bidrager med soldater til Ruslands invasion af Ukraine.

Læs også

Apple melder ud: Stopper produktionen

 

 

Dagens Gossip