I dag er det 16 år siden at Madeleine McCann forsvandt: Nu melder forældrene ud

03/05/2023 12:39

Henrik R

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Det er nu præcis 16 år siden, at den lille 3-årige Madeleine McCann forsvandt fra en ferielejlighed i Praia da Luz i Portugal.

Mest læste i dag

Madeleine McCann forsvandt sporløst den 3. maj 2007, og nu, 16 år senere, udtaler hendes forældre, Kate og Gerry McCann, at de fortsat håber på et gennembrud i sagen. Madeleine er "stadig meget savnet", og forældrene tror fortsat på, at de vil se hende igen.

På den officielle "Find Madeleine Campaign" Facebook-side skrev forældrene: "Stadig savnet... stadig meget savnet. Det er svært at finde ord for, hvordan vi har det. Politiet efterforsker stadig, og vi venter på et gennembrud. Tak til alle for jeres støtte - det hjælper virkelig."

Kate og Gerry delte også et digt af Clare Polland med titlen "Modsætningen", som de sagde "resonerede stærkt" med dem.

Madeleine var kun tre år, da hun forsvandt under en familieferie i Praia da Luz i Portugal. Hvis hun stadig er i live, ville hun nu være næsten 20 år gammel.

Forældrene planlægger at afholde en bønnesamling i deres hjemby Rothley, Leicestershire, for at mindes deres forsvundne datter. Kate og Gerry har altid håbet på, at Madeleine ville blive fundet i live og i god behold.

Herunder kan du se opslaget fra Madeleines forældre

Madeleines grandonkel, Brian Kennedy, udtalte før aftenens begivenhed: "Kate og Gerry føler sig altid opmuntret af de fremmødtes støtte. Det er meget værdsat, at folk stadig ønsker at vise deres opbakning."

Den tyske pædofil Christian Brueckner, som boede tæt på Praia da Luz, da Madeleine forsvandt, er blevet udpeget som hovedmistænkt i sagen. Det seneste nye er dog, at sagen i Tyskland er blevet droppet. Dette kan du læse mere om herunder: