Ignorerede tilsyneladende ufarligt symptom: 24-årig blev diagnosticeret med kræft og advarer nu andre

02/05/2023 14:05

Mathias Madsen

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En tilsyneladende ufarlig ændring skulle vise sig at være et symptom på en livsfarlig sygdom.

Mest læste i dag

24-årige Bailey McBreen fra Florida i USA arbejder som sygeplejerske, men alligevel opdagede hun ikke, at en ændring i hendes krop var et symptom på en livsfarlig sygdom, før det var for sent. 

Ifølge Ladbible bemærkede den unge sygeplejerske for mere end ét år siden, at hun pludselig var begyndt at bøvse usædvanligt meget - op til 10 gange om dagen.

"Første tegn på, at noget var galt, [...] var, da jeg begyndte at bøvse konstant. Jeg kunne bøvse 5-10 gange om dagen. Det var ikke normalt for mig. Jeg bøvser faktisk normalt aldrig, og det var derfor, jeg bemærkede det," har McBreen forklaret og uddybet, at hun dog ikke tænkte nærmere over det. 

"[...] helt ærligt tænkte jeg ikke meget over det. Jeg havde aldrig troet, at det kunne hænge sammen med en så forfærdelig sygdom," har hun udtalt. 

Det har nemlig siden vist sig, at den konstante bøvsen var et tidligt symptom på tyktarmskræft, men desværre reagerede McBreen ikke på det, før symptomerne blev værre. 

Først da hun begyndte at lide af mavekramper og opkast tog hun til lægen, og her fandt hun ud af, at hun havde tyktarmskræft i tredje stadie. 

Hun blev derfor opereret tilbage i januar, og indtil slutningen af august skal hun være i behandling med kemoterapi i et forsøg på at overvinde kræften. 

"Aldrig nogensinde havde jeg troet, at så svage symptomer var kræft i tredje stadie," har McBreen siden forklaret og understreget, at hun ærgrer sig over, at hun ikke fik undersøgt symptomerne tidligere. 

"Konstant bøvsen er ikke et tekstbogssymptom på tyktarmskræft, men min onkolog fortalte mig, at det formentlig var starten på mine symptomer," har den unge sygeplejerske udtalt og understreget, at hun ikke vil lade sygdommen definere hende: 

"Jeg vil ikke lade det definere mig. Jeg gør alt, hvad jeg kan for at bekæmpe sygdommen."

Hun advarer nu andre, så folk ved, at konstant bøvsen kan være et symptom på kræft. Hun opfordrer til, at man går til lægen selv med milde symptomer, hvis noget ændrer sig.