IKEA i stor bommert: To kunder måtte på hospitalet

30/08/2023 18:11

Nicolai Busekist

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
To kunder måtte en tur på hospitalet, efter at have besøgt et af IKEAs varehuse.

Mest læste i dag

Det er meget sjældent, at en tur i et IKEA-varehus, bliver afsluttet med en tur på hospitalet. Ikke desto mindre var det netop, hvad der skete for to personer tidligere på måneden.

Konkret var de to personer forbi et IKEA-varehus i Trondheim i Norge. De besøgte varehuset den 9. august, men det var næppe med det formål, at de efterfølgende skulle videre på hospitalet.

Alligevel var det netop, hvad der skete. Ifølge SE og HØR, der citerer den norske avis VG, drak de to personer en form for desinfektionsmiddel i varehuset. Årsagen til dette var, at de troede, at det var saft.

Det bliver ikke oplyst, hvordan det konkret fandt sted. Det lyder blot, at der et sted i forretningen var placeret en karaffel i glas. I denne karaffel var der en form for  desinfektionsmiddel, men de to kunder troede åbenbart, at det var saft.

Sagen er efterfølgende blevet anmeldt til det norske fødevaretilsyn, som forventes at kigge nærmere på sagen.

For de to kunder, der drak desinfektionsmidlet, gik turen videre til hospitalet. På skadestuen fik de heldigvis at vide, at der ikke var sket nogen skade. Alligevel blev det vurderet, at det ville være en god idé, at de blev natten over til observation

"Vi kørte til skadestuen, og lægen beholdt os til observation natten over. Heldigvis var spiserøret ikke ætset, der var bare irritation," står der i indberetningen til det norske fødevaretilsyn.

IKEA har udtalt sig meget kort om sagen, og har naturligvis beklaget, at det kunne finde sted. I samme ombæring er det også blevet beskrevet som et 'svigt' af den svenske varehuskæde.

"Efter hændelsen har vi foretaget flere tiltag for at sikre, at det ikke sker igen," lyder det fra varehuschef Randi Schjetne.