IKEA-medarbejder fanget i fupnummer: Snød for 85.000 kroner

Skrevet af Nicolai Steinicke

35 uger siden

|

27/09/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En IKEA-medarbejder er blevet fanget med fingrene i kagedåsen.

Dagens topnyheder

En ansat er blevet fanget i underslæb, som sender hende 25 dage i fængsel.

IKEA-medarbejderen printede gavekort til en værdi af 130.000 norske kroner – til sig selv.

Det er omkring 85.000 danske kroner.

Ikke nok med de 25 dage i fængsel, så skal hun også tilbagebetale det fulde beløb. Det fremgår af en dom, der mandag blev afsagt i Vestfold byret.

Kvinden i 30'erne erkendte underslæbet og afgav en uforbeholden tilståelse. Det skriver VG.

Svindlen skete i 2021 og 2022, hvor hun som ansat kundeservicemedarbejder hos Ikea Slependen i Asker oprettede klagesager med i alt 12 fiktive personer. Disse brugte hun til at udstede gavekort til sig selv til en samlet værdi af 130.663 kroner.

Hun printede i alt 20 gavekort. Det største gavekort var på den helt konkrete sum på 11.084 kroner - til "Jaskaran Singh".

"Hun har lagt mange kræfter i at variere måden, hvorpå underslæbet er foregået for at undgå at blive opdaget," står der i dommen.

Blandt andre navne, hun fandt på, er "Geir Uggla", som to gange modtog gavekort på henholdsvis 4.000 og 5.180. "Peder Svartskog", "Pål Andersen" og "Gabriella Santos" modtog også gavekort, som dermed gik lige i lommen på kvinden.

Gavekortene blev derefter indløst i Ikea, så hun fik varer eller penge tilbage svarende til værdien af ​​gavekortene.

»Den tiltalte har åbenbart udnyttet de smuthuller, hun har identificeret i Ikeas sikkerhedsrutiner, og udnyttet disse til at skaffe penge til at dække sin personlige gæld,« står der i dommen.

Dommeren understreger, at retten ser alvorligt på, at hun brugte de oplysninger og adgang, hun havde i sin stilling, til at "snyde" penge fra sin arbejdsgiver.

Retten har anbefalet, at der oprettes en betalingsplan, så kvinden vil kunne betale tilbage. Den dømte vil formentlig afsone straffen med fodlænker.