Ingen forstod hvorfor køen til kassen blev længere og længere - Da de så sedlen, gik det op for dem

Foto: Facebook

Det var først da folk så sedlen oppe ved kassen, at det gik op for dem, hvorfor det gik ekstra langsomt i forhold til de andre kasser i supermarkedet.

At stå i kø i et supermarked kan være noget af det værste. Man står i den langsomme kø, hvor du kan se folk har deres vogne fyldte, og oppe ved kassen er de ved at lede efter prisen på en vare, der ikke har nogen stregkode.

Det er især irriterende, hvis du har travlt, og bare hurtigt skal ind at have en enkelt ting. Det kan være stressende, men det er sjældent at vi tænker på, hvor stressende det kan være for dem, der får køen til at gå i stå.

Det fik kunder hos et supermarked i Skotland dog at føle, da de var havnet i en kø, der var langsommere end normalt. De fik dog forklaringen på, hvorfor den var så langsom, da de kom frem til kassen.

Den afslappede kasse

Supermarkedet havde nemlig tænkt lidt ekstra på de mennesker, der har brug for mere tid, når de skal betale for deres varer. Derfor valgte de at åbne en helt speciel kasse, hvor man ikke skal være bange for at stresse over, om man forsinker køen.

Kassen var særligt til ældre og folk med lidelser der gør, at de ikke reagerer lige så hurtigt.

Foto: Facebook

Supermarkedet Tesco i den skotske by Forres, havde derfor valgt at lave en såkaldt ‘Relaxed Checkout’ som i bund og grund kan oversættes til den afslappede kasse.

Denne kasse var altså beregnet til, at kunderne ikke skulle stresse og skynde dig, når de skulle lægge deres varer på båndet, og når de skulle betale.

De kunne dermed trække vejret dybt, og tage sig god tid, uden at skulle føle de dræbende blikke fra andre kunder i butikken, der havde travlt.

Særligt til folk med hukommelsesproblemer

Ideen opstod da en demensrådgiver ved navn Wendy Menzies besøgte Tesco-butikken i Skotland. Hun afholdt et seminar i byen omkring Alezheimers og demens, da der desværre var mange borgere i den skotske by, der var ramt.

Foto: Facebook

Hun opfordrede derfor butikken til at lave en kø, der var særligt beregnet til disse mennesker, da folk med hukommelsesproblemer let kan føle sig pressede i stressede situationer.

På skiltet stod der følgende:

“Den afslappede kasse. Vær velkommen til at tage så lang tid, du har brug for til at foretage din betaling. Bemærk venligst, at du kan opleve længere ventetider ved denne kasse,”

Foto: Facebook

 

 

 

Dagens Gossip