Ingen ville gøre plads i bussen til kørestolsbrugeren: Så gjorde chaufføren noget vildt

01/06/2023 15:02

Henrik R

Udland
Foto: Facebook / Francois Le Berre
Foto: Facebook / Francois Le Berre
En kørestolsbruger fik VIP-behandling af buschaufføren, efter passagererne i bussen havde ignoreret ham fuldstændig.

Mest læste i dag

De fleste har helt fra barnsben lært, at man ikke tager et sæde i for eksempel bussen fra nogen, som har mere brug for det end en selv. 

Det kan for eksempel være ældre, gangbesværede, gravide eller andre som af den ene eller anden årsag har mere brug for at sidde ned, end man selv har.

Francois Le Berre fra Paris lider af multipel sklerose og sidder derfor i kørestol, og han har altså ikke ligefrem problemer med, at folk ikke giver deres sæde til ham, da han altid sidder ned, men han oplevede alligevel mangel på forståelse og respekt, da han skulle med bussen til Paris.

Det kan man læse i et opslag, som han lavede på Facebook, da hændelsen fandt sted for nogle år siden. Nu er historien igen gået viralt. 

I opslaget kan man læse, at Francois skulle ind til byen og derfor ventede på bussen, som viste sig at være så fyldt, at han ikke kunne komme ind. 

Han bad derfor de personer, som stod nærmest døren, om at rykke ind i bussen, så han kunne komme ind, men ikke én eneste fortrak så meget som en mine. 

Franskmanden sad derfor opgivende i sin kørestol og forberedte sig på at skulle vente på den næste bus, men så gjorde buschaufføren noget, som ingen havde regnet med. 

Han rejste sig nemlig op og råbte til samtlige passagerer i bussen, at de skulle gå "ud af bussen!"

Herefter lod han den handicappede franskmand komme ombord i bussen sammen med sin hjælper, og så sagde han faktisk til alle de andre passagerer, at de måtte vente på den næste bus. 

Derefter lukkede han dørene, og så kørte bussen videre kun med chaufføren, Francois og Francois' hjælper ombord, mens alle de mange passagerer blev efterladt ved stoppestedet. 

Opslaget er siden blevet delt 1500 gange og er blevet set af mange tusinde mennesker, som stort set alle sammen har hyldet buschaufføren for hans handling. 

"Respekt til chaufføren," har flere således skrevet i kommentarfeltet.