Jimmy købte støvsuger til 26.000 og ofrer nu madbudgettet - årsagen får tårerne til at trille

Skrevet af Emil Martesen

12 uger siden

|

21/03/2024
Udland
Foto: Lyxfälan / TV 3
Foto: Lyxfälan / TV 3
Årsagen får tårerne til at trille.

Dagens topnyheder

Forbrugerkulturen sætter ofte dagsordenen.

Og i den forbindelse findes der historier, der udfordrer vores forståelse af økonomisk ansvarlighed.

En sådan historie handler om Jimmy, en busschauffør fra Degerfors i Sverige, hvis beslutninger har ført ham ind i en økonomisk krise, hvor han har svært ved at få enderne til at hænge sammen.

Men det forstår man godt, når man lader øjnene hvile ned over en række af Jimmys køb, der blandt andet tæller en støvsuger til over 26.000 danske kroner.

Dette køb er dog kun toppen af isbjerget i Jimmys komplekse økonomiske situation.

Til trods for sin sparsomme indtægt, har Jimmy et hjerte af guld. Fire år tidligere lånte han næsten en halv million kroner for at hjælpe sine forældre ud af en finansiel knibe.

Det skriver nytheter24.se.

Men selvom forældrene oprindeligt begyndte at betale lånet tilbage, stoppede de, da deres økonomi forværredes yderligere.

Og nu står Jimmy overfor den tunge byrde det er at betale lånet tilbage på egen hånd, samtidig med at han næsten er færdig med sin lokomotivføreruddannelse:

"Min økonomiske situation er ikke god, men den er heller ikke rigtig dårlig, fordi jeg ikke er hos Kronofogden eller sådan noget. Men jeg har ikke råd til at købe mad f.eks. Jeg vil hellere betale regningerne end at købe mad", forklarer Jimmy, der er deltager i den svenske udgave af Luksusfælden.

Her forsøger en række økonomiske eksperter at hjælpe ham tilbage på rette spor.

Udover den dyre støvsuger ejer Jimmy en stor mængde computerspil og tre biler alt imens han kæmper for at holde hovedet over vandet med sine økonomiske forpligtelser.

Og hans forsøg på at sælge nogle af sine ejendele møder modstand, da de bærer stor sentimental værdi for ham. Selvom han formår at indbringe 9.800 danske kroner gennem salg, står det klart, at hans vej til økonomisk stabilitet vil kræve både tid og svære beslutninger.