Jordmoderen blev chokeret, da hun så barnet: "Oh my God"

18/01/2022 11:08

Mathias Madsen

Udland
Foto: Viral News
Foto: Viral News
En afro-amerikansk kvinde fik sig noget af en forskrækkelse, da jordmoderens første reaktion på at se barnet under fødslen var "Oh my God".

Mest læste i dag

En afro-amerikansk mor har delt den fantastiske og rørende historie om, hvordan hun har født to sønner med kun ét års mellemrum som alt andet end ligner hinanden. 

"Da jeg blev mor [til Adam], troede jeg ikke, at det kunne blive bedre. Det var indtil min søn Matthew blev født. Da én blev til to. Alt var perfekt gennem hele graviditeten," har moderen fortalt og desuden forklaret, at fødslen dog var lidt mere dramatisk, end hun havde forventet.

Det første hun hørte jordmoderen sige, da hun så barnet, var nemlig: "Oh my God" (red. Oh Gud), og det er næppe noget nogen har lyst til at høre efter, man har været i fødsel i 11 timer, som denne mor havde. 

Sætningen blev heldigvis efterfulgt af en harmfuld årsag. "han har RØDT HÅR," fortsatte jordmoderen således, da hun chokeret opdagede, at den afro-amerikanske kvindes nyfødte søn havde helt lys hud og rødt hår.

Foto: Viral News

Moderen troede i første omgang ikke på jordmoderen. "Nej, bare vask ham et par gange," fortæller hun således, at hun sagde til jordmoderen, som dog måtte konkludere, efter at have vasket babyen adskillige gange, at håret altså var rødt. "Nej mor, du har fået en lille rødhåret," udtalte hun således.

Moderen fortæller, at Matthew, som drengen endte med at hedde, nu er seks år gammel, og at der selvfølgelig har været spekulationer om drengens DNA, og at hun ikke kan tælle, hvor mange gange hun er blevet spurgt, om han er adopteret, har en far med lys hud eller er lavet med hjælp fra en sæddonor. Det er dog altsammen påstande, som hun kan afkræfte. 

Matthew er hendes søn, og hud- og hårfarven skyldes formentlig gener, som stammer fra forfædre langt tilbage i familiens historie, selvom moderen kan fortælle, at det ikke er lykkedes hende at finde frem til en forfader med rødt hår, selvom hun er gået fem generationer tilbage. 

Det er dog ikke alle, som tror på den begrundelse, og moderen kan således fortælle, at hun har været udsat for adskillige racistiske og krænkende oplevelser på grund af sin egen og sin søns hud- og hårfarve.

Foto: Viral News

Hun kan for eksempel fortælle om en gang i køen til et pizzeria, hvor en dame kommenterede på, om det ikke var dejligt at være barnepige, hvortil hun blot kunne svare, at det altså var hendes egne børn. 

Det endte med at den ubehøvlede dame kiggede på Adam og sagde: "Måske ham, men ikke den lille hvide dreng," hvortil moderen svarede: "Jeg behøver ikke forklare mig selv til dig frue," og bestilte sin pizza. 

Hun kan desuden fortælle om en gang, hvor hun nær var blevet anholdt, fordi flere forbipasserende og to betjente ikke troede på, at Matthew var hendes søn og derfor mente, at hun havde kidnappet ham. Heldigvis var hun tilfældigvis i besiddelse af fødselsattesten.