Josef Fritzl vil forsones med datter Elisabeth

14/05/2023 08:01

Henrik R

Udland
Foto: Østrigsk Politi
Foto: Østrigsk Politi
Josef Fritzl håber både på at opleve friheden igen, men også at få repareret sit forhold til den datter, han spærrede inde i så mange år.

Mest læste i dag

I et eksklusivt interview med den britiske avis "Sun" åbner Josef Fritzl op om sit liv i fængslet og hans forhåbninger for fremtiden.

"Mit mål er at blive 130 år gammel," sagde den 87-årige forbryder. Han er overbevist om, at han en dag vil blive løsladt.

"Jeg har aldrig frygtet døden, men jeg drømmer om at opleve friheden igen," fortalte Fritzl. "Jeg tror oprigtigt, at jeg vil se min familie igen."

Fritzl udtrykte også et usædvanligt ønske om at forsone sig med sin datter Elisabeth, der nu er 57 år gammel.

I august 1984 lokkede den tidligere elektronikingeniør sin dengang 18-årige datter ned i en kælder. Han holdt hende indespærret i et hemmeligt rum og begik gentagne incestuøse overgreb, hvilket resulterede i syv børn med sin egen datter. Et af børnene døde blot tre dage efter fødslen.

Incestskandalen blev først afsløret i april 2008, da det ældste barn blev alvorligt syg og indlagt på hospitalet som 19-årig. Josef Fritzl blev derefter anbragt i en psykiatrisk højrisikoinstitution.

Om hans daglige rutine i Stein-fængslet fortalte Fritzl: "Jeg begynder hver dag med en kop kaffe. Jeg har brug for det for at vågne rigtigt op, og derefter følger jeg hurtigt op med en kop varm kakao."

Hans morgenmad består normalt af te, tre æg, en skive toast med skinke og ost: "Derudover sørger jeg for at tage C-vitamin tabletter, magnesium og zink," sagde Fritzl.

"Jeg læste for nylig, at det videnskabeligt er bevist, at en person kan leve op til 150 år, hvis han spiser godt og motionerer. For at nå 130 år er jeg også opmærksom på at dyrke tilstrækkelig yoga og fitness."

Josef Fritzl befinder sig stadig i et højrisikofængsel for mentalt syge kriminelle.