JYSK genåbner

Foto: Shutterstock.com

JYSK genåbner flere butikker.

Krigen i Ukraine har foruden massive ødelæggelser, drab og en ny flygtningestrøm fået en masse butikker til at lukke. Blandt har den danske forretning JYSK haft lukket alle sine 86 forretninger ned som en direkte konsekvens af krigen.

I dag har krigen varet i 3 måneder, men i de seneste uger er det gået mere stille for sig end tidligere. For øjeblikket udspiller de værste kampe sig i Donbass-regionen, det østlige Ukraine.

Læs også

Kommer med særlig abekoppe-advarsel

Men selvom det er med masser af udfordringer, og rent faktisk ikke er en god forretning lige nu, så har Jysk fuld fart i genåbningen af butikker i Ukraine.

Hovedparten af de 86 butikker er nu åbne igen med salg til de lokale forbrugere. Det fastslår Jysk’s landedirektør i det krigsramte land, Ievgenii Ivanytsia. Han siger ifølge Finans:

»Vi vil vise både ukrainerne, vores ansatte men også alle andre vestlige virksomheder, at det er vigtigt at drive forretning i landet trods på mange måder usikre tider. Jysk var her før invasionen, er her under den og vil være her på den anden side.«

I februar, da den russiske invasion satte ind, valgte Jysk i første omgang at lukke alle butikkerne af hensyn til de 750 medarbejderes sikkerhed.

Efter en kort periode med nedlukning blev de første genåbnet i den vestlige del af landet. Siden da er det altså fortsat, og der er nu atter aktivitet i 71 af butikkerne.

Selvom Jysk har mistet ansatte til andre forretninger i blandt andet Polen og Tyskland, så er der ifølge Ievgenii Ivanytsia en stor symbolsk værdi i at holde åbent.

»Det er mange ting at tage højde for, og nogle steder har vi så få ansatte, at butikken kun kan holde åbent nogle timer om dagen. For os, og med fuld opbakning fra den danske koncernledelse, er der stor symbolsk værdi i, at vi holder gang i forretningen.«

Læs også

Rusland advarer Danmark: Kan ændre det hele

 

Dagens Gossip