Kæmpe 'Sky Eye' teleskop har muligvis opfanget signaler fra fremmede civilisationer

Skrevet af Nicolai Busekist

15/06/2022
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Der er delte meninger om, hvorvidt der findes intelligent liv i rummet. Nu lyder det dog, at det kinesiske Sky Eye-teleskop måske har fanget signaler fra en fremmed civilisation.

Dagens topnyheder

Kinesiske videnskabsmænd har påstået, at det gigantiske Sky Eye-teleskop, der har hjemme i Kina, potentielt kan have opfanget tegn, der stammer fra en fremmed civilisation.

Det skriver Business Insider.

Forskere på Beijing Normal University fandt 'adskillige tilfælde af mulige teknologiske spor fra udenjordiske civilisationer', fremgår det af en rapport offentliggjort i Science and Technology Daily, som er den officielle avis for det kinesiske ministerium for videnskab og teknologi.

Signalerne blev opfanget af Kinas gigantiske Aperture Spherical Radio Telescope (FAST), som er det eneste gigantiske radioteleskop med blot en enkelt parabol i hele verden. Det er verden over blevet kendt som 'Sky Eye'.

Kosmolog Zhang Tongjie, der tidligere er blevet kaldt 'Kinas bedste alienjæger', har udtalt, at FAST opfangede 'flere smalbåndede elektromagnetiske signaler, der er anderledes end fra fortiden'.

Avisen har også citeret Zhang for at have udtalt, at de nye signaler, der er blevet opfanget ikke kan garanteres at være fra en fremmed civilisation. Derimod kan det også blot være radiointerferens.

"Muligheden for, at det mistænkelige signal er en form for radiointerferens, er også meget høj, og det skal bekræftes og udelukkes yderligere. Det kan være en lang proces," lød det fra ham.

Det gigantiske FAST-teleskop, der er placeret i Guizhou-provinsen, er i stand til at opfange svage radiobølger fra pulsarer og materialer i galakser langt væk.

Teleskopet blev færdiggjort tilbage i 2016, og samlet set har teleskopet og det tilhørende observatorie kostet 171 millioner dollars.

I september 2020 var et af teleskopets primære funktioner at lede efter udenjordisk liv. Beijing Normal University arbejder sammen med forskere fra University of California på programmet.

Til dato har forskerne formået at identificere to sæt af signaler fra 2019 i forbindelse med behandling af data i 2022, samt et sæt signaler i år, fortalte Zhang til Science and Technology Daily.