Kina fortsætter coronanedlukninger: Tager drastisk 'våben' i brug

Arkivfoto: Shanghai i januar 2021 / Foto: Shutterstock

Kina er ét af de lande, hvor coronavirus fortsat spøger, og det er indbyggerne i mange af landets millionbyer ved at være trætte af.

Det er heldigvis ved at være lang tid siden, at det danske samfund var lukket ned på grund af coronavirus. 

Selvom vi stadig hører om den frygtede virus i medierne i ny og næ, så er det nogle måneder siden, at det stoppede med at løbe en koldt ned ad ryggen, når man hørte ordet.

Læs også

"Tidsrejsende" forudså, at Italien vandt EM: Nu afslører han, hvilket land der vinder VM

De fleste danskere ér nemlig vaccineret, og det danske samfund er fuldstændigt åbent igen, men sådan er det ikke alle steder i verden. 

Ét af de steder, hvor coronavirus fortsat laver ekstremt meget 'ballade', er Kina. 

Her lukkes store millionbyer nemlig fortsat helt ned med jævne mellemrum, når der registreres ganske få smittetilfælde. 

Og i Kina mener de det bogstaveligt, når de lukker samfundet ned. HELT ned. 

Her bliver millioner af borgere nemlig spærret inde i deres hjem, og der er sågar historier om nogle, som nærmest sulter, fordi de ikke må komme ud. 

Flere og flere mener derfor, at det nærmere er et forsøg fra statens side på at styre befolkningen, fremfor et forsøg på at beskytte befolkningen, og særligt de seneste par dage har hundredetusindvis af kinesere derfor valgt at gå på gaden i protest. 

Det har skabt voldsomme uroligheder i særligt millionbyerne Beijing og Shanghai, og det kinesiske kommunistparti har derfor nu sat landets sikkerhedsstyrker ud i gaderne. 

Det skriver AFP ifølge TV2

De kampklædte sikkerhedsstyrker, som der samlet er cirka 2.5 millioner af i Kina, er sat på gaden primært for at få styr på de vrede folkemængder, som demonstreret på gader, stræder og store universiteter mod regeringens håndtering af coronakrisen. 

Læs også

Terrorgruppe med forbindelse til al Qaeda har belejret hotel i millionby: Mindst otte meldes dræbt

 

 

 

Dagens Gossip