Kinesisk ambassadør kører rundt i Sverige i ulovlig og potentielt livsfarlig bil: Politiet gør intet

Den kinesiske ambassadør i Sverige kører i en Volvo af denne type / Foto: Shutterstock

På trods af et kørselsforbud kører Kinas ambassadør i Sverige fortsat rundt i en ulovlig bil, og myndighederne er tilsyneladende ligeglade.

I Danmark skal nyere biler synes hvert fjerde år, og når de først har nogle år på bagen, skal de synes hvert andet år. 

Dette gælder alle biler (med undtagelse af veteranbiler, som har sine egne regler), og reglerne er lavet for at højne trafiksikkerheden og i sidste ende passe bedre på os alle sammen. 

Læs også

Kvinde leder efter sin forsvundne bror: 2 dage senere finder hun en bil der ligger på hovedet og går i panik

Hos vores naboer i Sverige har de et lignende system, hvor alle biler skal synes regelmæssigt. 

Også her er veteranbiler den eneste undtagelse, men for tiden ser det ud til, at kinesiske ambassadørbiler åbenbart også er undtaget. 

Myndighederne gør i hvert fald ikke noget ved, at Kinas ambassadør i Sverige kører rundt i en bil, som skulle have været synet i januar 2022, men ikke blev det og derfor har kørselsforbud.

Kinas ambassadør i Sverige, Cui Aimin / Foto: Den kinesiske ambassade i Stockholm

Det skriver Aftonbladet

Mikael Andersson, der er pressechef for Transportstyrelsen i Sverige, har forklaret, at alle "diplomatkøretøjer skal gennemgå synskontrol for at kunne køre i trafikken," og ifølge Aftonbladet har de svenske myndigheder både mulighed for at udstede kørselsforbud, give bøder og endda konfiskere bilen, men kun førstnævnte er sket. 

Og det har tilsyneladende ingen effekt. 

Selvom den kinesiske ambassadørs Volvo s90 Excellence fra 2018 ikke har været til det lovpligtige syn og derfor har fået et kørselsforbud, kører den nemlig fortsat rundt i Stockholms gader, og politiet og myndighederne gør tilsyneladende intet for at ændre det. 

Så sent som sidste weekend blev bilen brugt af ambassadøren selv til at køre til en restaurant i Stockholm, hvor det kinesiske nytår skulle fejres.

Stockholms Politi har ikke ønsket at kommentere på sagen, men det har Kinas ambassade, og når svensk politi ikke har tænkt sig at gøre noget ved lovovertrædelsen, så har ambassaden heldigvis selv tænkt sig at gøre det. 

Det viser sig nemlig, at lovovertrædelsen blot skyldes uvidenhed, og den kinesiske ambassade har derfor i en mail til Aftonbladet forsikret, at bilen straks vil blive synet. 

Ambassaden skriver desuden, at de vil sikre sig, at lignende ikke sker i fremtiden.

Læs også

Far fanger sin datter med fingrene i slikskabet: Nu griner hele internettet af datterens reaktion

 

 

 

 

 

Dagens Gossip