Kinesisk læge advarer: 'Denne coronavaccine er den mest farlige i verden'

Foto: Shutterstock

En kinesisk læge annoncerede på et socialt medie, at den kinesiske vaccine er den vaccine i verden med flest bivirkninger.

En kinesisk vaccine-ekspert har skabt kontroverser, efter at han har meldt ud, hvilke vaccine der er den mest farlige i verden.

Læs også

Kaos på intensiv: Coronapatienter dør af iltfejl

Lidt overraskende er der tale om den Sinopharm-vaccine, der sendes ud i Kina, da den har et hav af bivirkninger. Helt præcist 73 bivirkninger lyder det fra lægen.

Dr. Tao Lina fra Shanghai annoncerede tirsdag på det sociale medie, Weibo (kinesisk version af Twitter), at vaccinen der er produceret af den statsejede virksomhed, Sinopharm, er den vaccine i verden, der er fyldt med flest bivirkninger.

Det beretter medier som News18 og Daily Mail.

Sidenhen er lægens opslag dog blevet slettet fra det sociale medie, og lægen afviste torsdag, at han på noget tidspunkt skulle have kritiseret vaccinen. Et screenshot som flere medier er i besiddelse af, viser dog, at lægen blandt andet meddelte, at ingen vacciner i verden havde flere bivirkninger end den vaccine, som kineserne har adgang til via Sinopharm.

Nogle af bivirkningerne der nævnes er blandt andet, hovedpine, forhøjet blodtryk, tab af syn, nedsat smagsevner.

Vaccinen blev godkendt i Kina den 31. december. Sinopharm har meldt ud, at deres vaccine er 79.34 procent effektiv. Det er altså et godt stykke under den vaccine, som danskerne får adgang til fra Pfizer/BioNTech og Moderna.

Læs også

Facebook fjerner like-knappen

 

 

 

Dagens Gossip