Kirurg brændte sine initialer ind i patienters levere: Her er hans straf

Arkivfoto: Shutterstock

En britisk læge er fundet skyldig i to gange at have 'tatoveret' sine initialer på patienters organer, uden at de vidste det.

Den 53-årige britiske kirug Simon Bramhall som under to levertransplantationer i 2013 brændte sine initialer ind i patienternes levere, er nu blevet dømt. 

Det skriver BBC

Læs også

Rikkes søn blev væk: Fandt ham udenfor iført undertøj

Simon Bramhall har modtaget en straf på 12 måneders samfundstjeneste og en bøde på omkring 80.0000 kroner, skriver mediet. 

Det var imens kirurgen arbejdede på Queen Elizabeth-hospitalet i Birmingham at det blev opdaget, at Simon Bramhall havde brændt sine initialer ind i to patienters lever.

Det gjorde han ved at benytte et særligt stråleværktøj, der bruges til at stoppe blødninger i leveren. De mærker som strålerne laver, forsvinder normalt med tiden. 

Lægen kendte sig skyldig i de to tilfælde, men dommeren var enig i, at hans gerning ikke havde medført faktisk skade på kroppene.

I retten kom det frem, at Simon Bramhall skulle have gjort det for at lette stemningen i operationsstuen

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

Handlingen blev både kaldt for magtmisbrug og misbrug af patienternes tillid. 

Simon Bramhall sagde sin stilling på på Queen Elizabeth-hospitalet i Birmingham tilbage i 2014, efter at sagen kom frem. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip