Kødet udskiftes i skolerne - kan erstattes med bælgfrugter

Foto: Shutterstock

Det er gået de færrestes næser forbi, at priserne på fødevarer er steget gevaldigt. Nu kan det få konsekvenser for skolernes mad.

Forhøjede fødevarepriser lægger pres på svenske kommuner, som skal betale skolemad til elever og ansatte. En stor synder i kassen er ifølge flere kommuner kød, hvilket betyder, at en række skoler taler om at skære ned på retter, der indeholder okse- og svinekød.

Nogle taler om at bruge bælgfrugter i den traditionelle kødsovs i stedet for kød.

Læs også

TV 2 med stor overraskelse: De skal erstatte Brian Laudrup

I takt med inflationen bliver fødevarer dyrere og dermed skolemad. Af de 143 svenske skoler, der var med i en undersøgelse, skal 113 af dem indføre tiltag for at spare penge. 

Det handler primært om at reducere mængden af kød i skolernes kantiner.

“Skolemad er selvfølgelig dyrt for mange kommuner. Vi har lavet en undersøgelse, som viser, at ikke færre end 143 skoler i landet, heraf 113, vil indføre tiltag for at reducere omkostningerne. Flere af dem taler om at fjerne for eksempel kød, siger TV4 Nyhedernes Johan Macéus,” ifølge Newsner.

Af de 113 skoler, der har besluttet at ændre menuen for at reducere omkostningerne, taler de fleste om et andet alternativ til kød.

For et par år siden, i 2019, valgte en af ​​Stockholms største gymnasier, Anna Whitlocks gymnasium, at fjerne rødt kød helt fra menuen. Men grunden dengang var at beskytte miljøet.

Det er ikke kun i Sverige at priserne stiger, spørgsmålet er bare om der bliver behov for at lave sådanne tiltag i Danmark.

Læs også

22-årig ung mor gik til lægen med blå mærker - Ugen efter var hun død

 

Dagens Gossip