Konge hastet på hospitalet

Foto: Shutterstock.com

Meldingen lyder på, at kongen måtte hastes afsted.

Sygdom rammer alle - også de kongelige. I disse dage er Thailands 68-årige konge nemlig indlagt.

Kong Vajiralongkorn måtte hastes til Siriraj Hospital i Bangkok , da han fik åndedratsbesvær og derfor er han nu indlagt på intensivafdelingen. Det rapporterer mediet Royal Central

Læs også

Ana i chok: Vågnede da der dryppede blod ned fra loftet

Andrew Macgregor Marshall er journalist og har speciale i det Thailandske Kongehus. Han oplyser ifølge mediet at kongens tilstand ikke skulle være livstruende. Desuden skulle åndedrætsbesværet heller ikke være forårsaget af coronavirus.

“Kong Vajiralongkorn blev akut bragt til intensivbehandling på Siriraj Hospital for et par dage siden på grund af åndedrætsbesvær. Ifølge flere velinformerede kilder var kongen under behandling på Bangkok Hospital, men blev overført til Siriraj, da hans tilstand blev forværret,” lyder det fra Andrew Macgregor Marshall, der desuden skriver om hændelsen på sin Twitter profil.

Upopulær

Her maner han rygter til jorden og slår fast, at kongens tilstand ikke er livstruende.

Kong Vajiralongkorn har været konge siden sin fars død den 13. oktober i 2016. Hans far kong Bhumibol Adulyadej, var yderst populær hos Thailands befolkning. 

Siden sønnen har overtaget, er populariteten dalet drastisk. 

På grund af den strenge  ‘lèse majesté’ lovgivning, der kan give op til 15 års fængsel, hvis man generer monarkiet. I det seneste år har der været masseprotester i hele Thailand, hvor der der krav om en ny forfatning som en reform af monkarkiet.

Ifølge mediet er kongehuset endnu ikke selv kommet med en offentlig udtalelse, om kongens sygdomsforløb og derfor går spekualtionerne vildt - især på de sociale medier.

Læs også

Søren Brostrøm melder ud: Det ser jeg frem til