Kort før Emily tog sit eget liv, sendte hun dette stærke billede til sine tætteste venner

Emil Ryttergaard

373 uger siden

|

30/05/2017
Udland
18-årige Emily levede med daglig vold. Foto: Privat
18-årige Emily levede med daglig vold. Foto: Privat
Kun få minutter før hun tog livet af sig selv, sendte Emily Drouet en afslørende og uhyggelig selfie til sine bedste venner. Et år efter den unge kvindes selvmord deler familien nu den unge kvindes sidste billede.

Dagens topnyheder

Det kan være svært at vide, hvad der foregår i andre menneskers parforhold. For hvad sker der egentlig, når hoveddøren smækker, og to mennesker er alene sammen?

For 18-årige Emily Drouet fra den skotske storby Aberdeen var parforholdet med kærestens vold og psykiske overgreb blevet hverdag, men for venner og familie skjulte den unge studerende de hæslige overfald, der fandt sted, skriver Daily Record.

Ved ét særligt tilfælde havde kæresten, 21-årige Angus Milligan, slået hende, og i et desperat råb om hjælp sendte Emily Drouet en selfie til sine veninder, hvor man på billedet tydeligt kunne se, at hun var blevet slået i ansigtet og havde en højrød kind efter en eller flere lussinger. 

Emily Drouet inden sin død. Foto: Privat

Men Angus Milligan fandt ud af, at hans 18-årige kæreste havde sendt et billede af resultatet af hans voldelige adfærd med omverdenen. Og det gjorde ham rasende. 

Da kæresten opdagede, at hemmeligheden om hans vold var blevet afsløret, tog han kvælertag på Emily Drouet.

En uge efter overfaldet tog hun sit eget liv. Det var i marts 2016.

Parret havde mødt hinanden på Aberdeen University, hvor den unge pige studerede jura. Men forelskelsen sluttede brat, da Angus Milligans sadistiske opførsel begyndte at tage form, fortæller Emilys mor Fiona Drouet.

Foto: Privat

- Han slog hende, hvis hun løj overfor ham. Samtidig dyrkede han sex med andre kvinder og fortalte Emily om det, og opfordrede hende til at gå i seng med andre mænd også. Han skulle forestille at være hendes kæreste, men han tog hende aldrig ud eller gjorde noget almindelige par gør, siger Fiona Drouet til Daily Record. 

Familien har nu frigivet det sidste billede, som datteren delte med sine veninder, inden hun tog livet af sig selv. 

Moderen håber, at billedet kan hjælpe andre ud af voldelige forhold og give andre muligheden for at tale om vold i hjemmet - en mulighed. som moderen ville ønske, at hendes datter havde fået. 

- Jeg ville ønske, at jeg kunne hoppe ind i det billede og putte om hende. Jeg ville fortælle hende, at hun kunne have talt med mig, at hun kunne have spurgt om hjælp. Vi ville have været der for hende, siger Fiona Drouet.

Milligan er siden blevet retsforfulgt for sine overgreb og har erklæret sig skyldig i vold og trusler mod Emily Drouet. Den 21-årige gerningsmand får sin straf 5. juli.

Familien ser frem til dommen og håber, at Angus Milligan får en hård fængselsstraf. 

- Angus Milligan har også taget vores liv fra os. Vi vil aldrig være de samme igen. Hvis dette kan ske i vores familie, så kan det også ske for andre. Jeg kan ikke bære tanken, om at en anden pige går igennem dette, siger Fiona Drouet til avisen. 

Mor lagde bikinibillede på nettet: Nu reagerer tusinder på denne detatlje i billedet.

Har du selvmordstanker? Eller kender du nogen, der måske har? Så kontakt Livslinien HER.