Krybskytter dræber næsehorn i zoologisk have

Ninna Andreasen

383 uger siden

|

07/03/2017
Udland
Arkivfoto
Arkivfoto
De brugte en motorsav til at skære dens horn af med.

Dagens topnyheder

Et fem år gammelt næsehorn er blevet dræbt i en fransk zoo. Det lader til at være grådige krybskytter, som stod bag handlingen.

Efter drabet på dyret skar de hornet af dets næse med en motorsav. Det skriver flere medier, blandt andre The Sun.

Det er første tilfælde af denne form for krybskytteri i Europa. Ofret for de brutale krybskytter var det fireårige næsehorn Vincent, som blev fundet slagtet i den zoologiske have i Thoiry, der ligger vest for den franske hovedstad Paris.

Drabet fandt sted mandag aften, men blev først opdaget til morgen ved 9-tiden, da dyrepasserne gjorde den grusomme opdagelse.

- Dyret er blevet skudt tre gange i hovedet, og hans horn blev skåret af med en motorsav, siger en kilde til Le Parisien.

Næsehornsburet er placeret bagerst i den enormt populære dyrepark. Vince var et hvidt næsehorn, som er en sjælden race, og han var et af de mest populære dyr i parken.

Zooens direktør siger, at hans kolleger i andre europæiske lande også har udtrykt chok over krybskytteriet, som altså foregik inde i parken efter lukketid. Politiet undersøger i øjeblikket området sammen med soldater. De er angiveligt også vrede og berørte over drabet på næsehornet.

Der er omkring 21.000 hvide næsehorn tilbage i verden. Mange lever stadig i naturen, men arten er under alvorlig trussel om at uddø på grund af krybskytter.