Kun ni måneder inde i året er der slået ny årsrekord for regn: Slår 72 år gammel rekord

Foto: Shutterstock

Selvom der er hele tre måneder tilbage af året, har Australiens største by allerede fået så meget regn, at mængden slår en 72 år gammel årsrekord.

Den australske storby Sydney bliver ofte forbundet med solskin og tårnhøje temperaturer, men byen oplever faktisk ofte rigtig meget regn. 

Årsrekorden fra 1950 er således på hele 2194 millimeter, som skal ses i lyset af, at Danmark i gennemsnit oplever cirka 750 millimeter regn om året.

Læs også

Ny stor undersøgelse 'skrotter' ideen om 10.000 skridt: Så mange skridt bør du gå hver dag

Den årsrekord har haft førstepladsen i 72 år, men nu er det ifølge TV2 Vejret slut. 

I dag, torsdag, blev rekorden nemlig slået, da Sydney fik et regnskyl på 27,2 millimeter regn. 

Det vil sige, at Sydnet i løbet af 2022's første ni måneder har oplevet mere regn, end byen formentlig nogensinde har oplevet på ét helt år. 

Der er nemlig nedbørsmålinger for Sydney helt tilbage fra 1859, og 2022 er dermed det suverænt vådeste år i den australske storby i mindst 163 år, og det har indbyggerne med garanti kunne mærke. 

Den voldsomme mængde regn, som svarer til 2.000 liter vand på hver eneste kvadratmeter af byen i løbet af årets første ni måneder, har nemlig ført til oversvømmelser flere steder i delstaten New South Wales, hvor Sydney ligger. 

I Danmark har de vådeste år nogensinde ifølge DMI været 1999 og 2019, hvor der begge år faldt omkring 905 millimeter regn, hvilket svarer til næsten 1.000 liter vand på hver eneste kvadratmeter af Danmark.

Læs også

Fie Laursen deltog i 'voksen-videoer', da hun var højgravid: Fortryder intet

 

 

 

 

Dagens Gossip