Kunder raser over supermarkeders nye tiltag

Foto: Shutterstock

Flere kunder er blevet vrede, efter to supermarkedskæder har truffet en beslutning, der får indflydelse på mere end 500 varer i deres forretninger.

Et af Storbritanniens mest populære supermarkeder har offentliggjort, at de har planer om at forbyde etiketter på omtrent 500 af deres varer.

Læs også

Tilbagekalder 'kød' solgt i supermarkeder over hele landet: Spis det ikke

Den kendte supermarkedskæde går derfor i samme fodspor som Morrisons og M&S, der allerede har indført noget lignende i deres forretninger.

Waitrose fjerner fra september deres 'bedst før'-datoer på en række varer, herunder frugt og grøntsager. Ifølge supermarkedskæden forventer de, at det vil reducere madspild markant, skriver Manchester Evening News.

Det sker kort efter, at konkurrenterne fra M&S annoncerede, at de ville fjerne 'Bedst før'-datoen på mere end 300 frugt- og grøntsagsprodukter.

Allerede i januar i år offentliggjorde Morrisons deres planer om at fjerne 'Bedst før'-datoen på bl.a. mælk. I samme ombæring opfordrede de forbrugerne til i stedet at lugte til varerne.

En lang række kunder har dog reageret negativt på den nye ændring, hvilket de har givet udtryk for på Facebook.

"Når supermarkeder træffer sådanne beslutning, har de så nogensinde tænkt på folk, der lider af midlertidigt eller permanent tab af lugtesans på grund af covid-19? Jeg følte det ikke, før jeg blev et offer. Jeg var fuldstændig hjælpeløs, da jeg prøvede at lugte til en mælk den anden dag," skriver en person.

"Folk har ofte kun tid til at købe ind én dag om ugen, uanset om det er i en butik eller på nettet. Jeg vil gerne tro, at mine dagligvarer er friske og vil holde langt ind i den kommende uge. Disse butikker vil sælge varer, der er langt over 'bedst før'-datoen, så kunderne kan smide det ud, og butikken kan spare besværet og prisen. Det handler om butikkens overskud på kundernes regning," skriver en anden.

"Bare endnu et eksempel på, hvordan standarder for service og produkters kvalitet falder, og alligevel stiger priserne stadig med forbløffende høje hastigheder. Så trist en verden, vi nu lever i efter pandemien. Jeg går ud fra, at det bare er ned ad bakke herfra. Betal mere, få mindre," lyder et fra en tredje.

Læs også

Efter prisstigninger: Danskerne dropper det

"Jeg er ikke pjattet med 'bedst før'-datoer, efter at have købt ting, da jeg bruger mine sunde fornuft i forhold til, om de er dårlige eller ej. Men jeg er irriteret over at købe dyre ting, der ikke er friske. Sæt en plukket/behandlet/pakke-dato på dem, så jeg i det mindste kan vælge de mest frisk produkter," skriver en fjerde.

 

Dagens Gossip