Kvinde blev erklæret død ved en fejl: 15 år senere kæmper hun stadig for at bevise sin eksistens

17/10/2023 13:05

Kamille Isaksen

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Livet er blevet noget vanskeligt for den amerikanske kvinde, efter hun ved en fejl blev erklæret død.

Mest læste i dag

Kvinde, der uretmæssigt blev erklæret død i over 15 år, kæmper for sin eksistens og rettigheder

Livet tog en uventet drejning for Madeline-Michelle Carthen, da hun i 2007 blev uretmæssigt erklæret død af myndighederne. 

Hele dramaet begyndte, da hendes CPR-nummer pludselig førte til hendes død, og hun blev efterfølgende nægtet økonomisk støtte til sit collegeophold. 

Hendes kamp for at få sin status som levende anerkendt startede i 2007, da hun fik opmærksomhed fra medierne. Nyhedskanalen CNN blev involveret, og Madeline-Michelle lærte, at hendes oplysninger var blevet fejlagtigt kategoriseret som afdøde i en intern database kaldet "Death Master File." 

Det skriver People

Udover titlen som død, medførte dette ubehagelige konsekvenser, da hendes eksistens blev annulleret for IRS, banker og sundhedstilskud. 

Hun har efterfølgende været i kontakt med fire tidligere præsidenter og retsmyndigheder, men hendes situation er stadig uløst.

Det er dog ikke kun Madeline-Michelle, som bliver påvirket af denne fejlerklæring. Hendes 29-årige søn, Kenneth, lider også under problemet, da han har haft svært ved at vende tilbage til college uden sin mors gyldige CPR-nummer til ansøgning om føderal studiehjælp.

Ifølge en undersøgelse er det ikke kun Madeline-Michelle, som har oplevet denne fejl. Op til 12.000 amerikanere uretmæssigt markeres som døde af regeringen hvert år. 

Madeline-Michelle beskriver sin situation som en kamp, hvor alt er blevet frataget hende, og hun føler sig blokeret. Hun fortsætter dog med at kæmpe for at bevise sin eksistens og dermed få sin situation løst.