Kvinde blev forvist til hytte, fordi hun havde menstruation: Nu er hun død

Arkivfoto: Shutterstock.

En 21-årig kvinde er formentlig død som resultat af gammel overtro.

En tragisk historie har ramt landet Nepal, hvor en blot 21-årig kvinde er død - formentlig på grund af en gammel tradition. 

Det skriver The Guardian

Læs også

Teenagere kastede med mad og spyttede på personalet på McDonald's: Så tog personalet en snedig hævn

I Nepal findes en kontroversiel tradition, som betyder, at menstruerende kvinder skal sove i hytter. Det var formentlig denne gamle tradtion, der for nyligt kostede den 21-årige kvinde livet i en lille landsby. 

Det tyder nemlig på, at kvinden døde som følge af røgforgiftning fra det bål, som hun havde tændt for at holde varmen i det kolde skur.

Temperaturene I Nepal kan falde til omkrimg nul grader i vintermånederne, men kvinder med menstruationblod bliver alligevel sendt ud for at følge den gamle tradition.

Eftersigende skulle det gøre guderne vrede, hvis menstruerende kvinder får lov at sove indenfor, da det kan forurene hjemmet. 

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

I landdistrikterne mener mange tilmed, at det kan resultere i sygdom og død, hvis den gamle tradition ikke bliver overholdt. Ofte bliver kvinderne sendt udenfor i et par dage, mens de har menstruation, men andre gange kan de blive beordret til at blive ude i op til en uge. 

Det er ikke første gang, at kvinder har mistet livet som følge af denne praksis, som ellers er blevet forbudt i landet. Fra august har man også indført bødestraf for forseelsen.

Flere H&M-butikker er blevet angrebet efter racisme-anklager

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip