Kvinde fyret fra Starbucks og fik kæmpe erstatning: Du taber kæben, når du hører hvorfor hun blev fyret

Skrevet af Nicolai Steinicke

18/08/2023
Foto: Facebook & Starbucks
Foto: Facebook & Starbucks
En dommer har beordret Starbucks til at betale en tidligere ansat 28,3 millioner dollars (192 millioner kroner), efter at hun blev fyret fra sit job efter en hændelse, der involverede falsk anholdelse af to sorte mænd.

Dagens topnyheder

Shannon Phillips sagsøgte kaffebarkæden, efter hun blev fyret, og hævdede, at hendes hvide etnicitet havde været en faktor i, at hun mistede sit job på grund af hændelsen, mens en kollega - som var en farvet person - ikke gjorde det.

Hændelsen udspillede sig på en filial i Philadelphia i 2018, da to sorte mænd - Rashon Nelson og Donte Robinson - ventede på en medarbejder i filialen. Nelson blev nægtet tilladelse til at bruge toilettet i filialen, da han ikke havde foretaget et køb i outlet.

Da personalet efterfølgende henvendte sig til de to mænd for at spørge, om de havde brug for hjælp, afslog de og forklarede, at de bare var der til et forretningsmøde og jævnligt havde brugt Starbucks-forretninger til det formål.

Personalet ringede til politiet, som derefter henvendte sig til parret i kaffebaren.

I et interview på ABC News mindede Robinson om, hvordan betjenten havde henvendt sig til ham og sagde: "Det var bare, 'Kom ud, du skal gå. Du køber ikke noget, så du burde ikke være her'."

Han tilføjede: "Der var ingen begrundelse. De havde ingenting. De blev bare ved med at bruge 'trodsende indtrængen' som deres undskyldning for at sætte os bag tremmer."

De to mænd blev lagt i håndjern og bragt til politistationen, hvor de senere blev løsladt uden sigtelse. Mens han var varetægtsfængslet, hævdede Nelson, at han var bange for sit liv.

Deres anholdelser blev fanget på en video, der gik viralt, og protester begyndte som reaktion på hændelsen.

Starbucks reagerede ved at udføre racemæssige bias-træning på deres forretninger.

Regionschef Phillips hævdede dog, at hun var blevet uretfærdigt afskediget efter at have protesteret mod, at en hvid leder blev fyret, mens lederen af ​​den pågældende butik - som var Black - beholdt deres job.

Hun hævdede, at hendes etnicitet havde været en afgørende faktor for hendes opsigelse.

Hendes advokater sagde: "Den øverste ledelse af Starbucks ledte efter en 'syndebuk' til at stoppe for at vise, at der blev truffet handling."

Kravet blev stadfæstet, og Starbucks blev dømt til at udbetale 25,6 millioner dollars oprindeligt som en strafforanstaltning for krænkelsen af ​​hendes føderale rettigheder, med en yderligere betaling på 2,7 millioner dollars, der senere blev beordret som en del af et "retsbestemt økonomisk tab og advokatsalær" pris'.