Kvinde bruger 14 kroner på en halskæde der ligner opvaskemiddel: Nu kan hun tjene kassen på den

Skrevet af Nicolai Steinicke

22 uger siden

|

11/01/2024
Udland
Foto: Jess Smith
Foto: Jess Smith
En kvinde har trådt frem efter at have købt en halskæde, der ligner en Tide Pod til $2, og derefter fundet ud af, hvor meget den egentlig er værd.

Dagens topnyheder

Jess Smith var på jagt efter genbrugsvarer i Pittsburgh, Pennsylvania, da en 'meget mærkelig' halskæde fangede hendes opmærksomhed.

Den 23-årige kunststuderende og TikToker så, hvad der så ud til at være en Tide Pod på en halskæde - hun vidste ikke, hvad det egentlig ville vise sig at være, hvilket gjorde dette til hendes 'største genbrugsfund nogensinde'.

Smith fortalte Business Insider, at hun kiggede rundt blandt halskæderne, da hun så halskæden med en 'kæmpe klar vedhæng på den'.

"Og når jeg siger kæmpe, mener jeg, at det var et stort vedhæng, let to gange to eller tre gange tre tommer," fortsatte hun. "Det var neon, gennemsigtigt, og jeg troede, det var lavet af plastik."

Essentielt set så det ud som en Tide Pod, der var fastgjort i enden af en guldkæde, og til $1.99 tænkte studenten, hvorfor ikke købe den?

Da TikTokeren kiggede nærmere på smykkestykket, så hun, at det så ud til at have noget skrift på vedhænget - et navn og en dato.

Nysgerrig tog hun et billede af genstanden og uploadede det til Google Lens for at forsøge at finde relaterede fotos og tekst, hvor hun kom på tværs af værket af en kunstner ved navn Aaronel deRoy Gruber.

Gruber var kendt for hendes malerier, skulpturer og fotografier, og mange af hendes værker blev udstillet på flere museer.

Smith reflekterer: "Øjeblikkeligt tænkte jeg, 'Wow, det her er så sejt. Hvad gør jeg nu med denne halskæde?'" Og et andet spørgsmål at bemærke - på trods af at Jess påpeger, at hun ikke 'kan lide at sælge ting' - er, hvis halskæden tilhørte den berømte kunstner, hvor meget var den så værd?

Hun ringede til en aktionshus og endte i telefonen med direktøren, Brittany Reilly, der hurtigt bekræftede, at halskæden var en ægte del af Grubers kunst.

"Hun sagde også, at det er et virkelig særligt stykke, fordi Gruber lavede adskillige forskellige halskæder - de ved ikke, hvor mange - men hver enkelt har en helt unik farvepalette og form," tilføjede Smith.

TikTokeren fandt ud af, at halskæden er mellem $2,800 og $3,200 værd (Mellem 19.000 og 21730 kroner).

Hun fik også tilbudt at komme i kontakt med private samlere, der ville 'betale den fulde pris på over $3,000'.

Dog har Smith besluttet at beholde den, men låne den til galleriet før hun 'overhovedet overvejer at sælge den'.

Foto: TikTok