Kvinde skaber debat: Betaling for at komme til fødselsdagsfest

Foto: Shutterstock.

En kvinde har spurgt, om det er rimeligt at opkræve penge fra gæsterne til sin mands fødselsdagsfest.

Det kan være en dyr fornøjelse at holde en fest. Mad, drikke, pynt, musik - det kan godt løbe op. Det har fået en kvinde til at overveje, om man kan tillade sig at kræve betaling fra sin gæster.

Læs også

Mor bedt om at sælge sit barn: Tegnede på dyr taske

Sine tanker deler hun anonymt i et opslag på sitet Mumsnet, skriver The Mirror.

"Min kæreste har bedt mig om at planlægge noget som en overraskelse. Jeg har nogle ideer til aktiviteter, men prisen er omkring 300 kroner pr. person," skriver hun.

Så hun spekulerer på, om det er rimeligt at bede hver især om at betale ca. 300 kroner for at være en del af den store dag.

“Er det okay at invitere folk og fortælle dem, at de skal betale for sig selv, eller skal jeg betale for alle?" lyder det i opslaget, hvor hun også forklarer, at der bliver inviteret 10 personer. 

Deler vandene

Spøgsmålet har delt vandene på Mumsnet. Der er folk, der mener, at det er okay, men der er også andre, der synes, at det ikke hører sig til at opkræve penge.

“Jeg synes, det er fint. Bare sørg for at fortælle det til folk, så de kan lægge penge til side," skriver en.

“Generelt synes jeg, det er bedre at arrangere noget, du har råd til end at bede folk om at betale,” svarer en anden.

"Jeg synes, det er helt fint at bede folk om at betale, hvis der er en aktivitet. Det ville jeg gerne betale til en vens fødselsdag. Jeg ville ikke forvente, at det var betalt for mig," tilføjer en tredje. 

Flere påpeger, at det afhænger af omstændighederne. 

"Jeg synes, det komme an på, om det er en fest, hvor du vil have dem til at dække mad og drikke - det er lidt ved siden af skiven. Men hvis jeg modtog en tekst fra en ven, hvor der stod 'det er x’s fødselsdag. Jeg tænker, at vi alle skal spille paintball, det kostede 300 kroner pr. mand' - så ville jeg uden tvivl betale selv,” kommenterer en bruger.

Men andre mente, at det var uhøfligt at invitere folk til at fejre en begivenhed, kun for at forvente, at de skulle betale for fornøjelsen.

I kommentarfeltet understreger kvinden, der planlægger festen, at det ikke handler om, at hun vil tage penge for en billet til festen. Det er kun med henblik på, om det er okay at kræve betaling, hvis der bliver planlagt en særlig aktivitet.

Hvad synes du? Er det okay at kræve penge fra gæsterne til en fødselsdagsfest? Eller burde kæresteparret selv betale alt? 

Læs også

Læge forklarer, hvorfor par bør få en 'søvn-skilsmisse'