Lad ikke jeres børn sove med tablets: 11-årig slap mirakuløst for skader

En 11-årig dreng var i den grad heldig med, at han ikke kom alvorligt til skade, da han gik i seng onsdag aften. I løbet af natten gik hans tablet nemlig i brand, og den lå blot få centimeter fra ham i sengen.

Selvom vi efterhånden har masser af tillid til elektronik, så skal man ikke vende det blinde øje til. Telefoner har tidligere haft et ry for pludselig at kunne udbryde i brand, men det er sjældent, at man hører lignende historier om tablets, som især børn benytter sig rigtig meget af.

Mange børn får nemlig uddelt tablets i skoler, og så kan de spille spil eller se Netflix på dem inden sengetid. Man skal dog for alt i verden undgå, at ens tablet ligger og lade op i nærheden af sengen, især når man lægger sig til at sove.

Læs også

Ikke igen: Ung pige død efter, at hun tabte sin telefon i badekarret

Det fandt en 11-årig dreng og hans familie ud af på den hårde måde, da det kunne have kostet ham livet.

Drengen fra Staffordshire i England havde sat sin Samsung-tablet til at lade op i løbet af natten, og den lå i hans seng blot få centimeter fra ham. Derfor var det også mirakuløst, at han slap fra ulykken uden en eneste skramme.

Den 11-årige dreng vågnede op torsdag morgen i sit værelse, der var dækket af en tung mørk røg, og han kunne se, at der var et stort hul i hans lagen og madras. Drengen selv var dog ikke blevet ramt af flammerne fra tabletten.

Brandvæsenet advarer

Brandmyndighederne i Staffordshire kørte ud og undersøgte hændelsen hos familien, hvor de tog et par billeder af en forbrændte tablet, og derefter gik de ud for at advarer forældre om, at deres børn aldrig må lade elektroniske apparater op på et underlag, der er brandbart.

En talsmand fra brandmyndighederne fortalte ifølge Manchester Evening News, at tabletten var fire år gammel, og at den var koblet til en original oplader. Dermed var det altså ikke fordi, at tabletten blev ladet op af en usikker oplader, at den brød i brand.

Ifølge brandmyndighederne blev tabletten sat til at lade op klokken 21:00, og i løbet af aftenen og natten skulle den være blevet så varm, at den langsomt begyndte at brande. Det fik derefter både lagen og madras til at brænde lige så stille.

Tips til at undgå brand fra tablets og telefoner

Brandvæsenet fra Staffordshire kommer med flere gode tips til, hvordan man undgår brand fra sine elektroniske apparater, eller hvordan man i værste fald kan nå at blive advaret, hvis det pludselig skulle gå galt.

  1. Placer altid telefon eller tablet på et underlag, der ikke er brændbart, når de er til opladning.

  2. Sørg altid for at købe originale opladere.

  3. Registrer dit produkt, så du får besked om, hvis dit produkt bliver kaldt tilbage fra udgiveren.

  4. Sørg for, at du har en brandalarm og test den gerne med jævne mellemrum.

Ifølge Staffordshire Brandvæsen så havde familien ikke en brandalarm i hjemmet, hvilket kunne have alarmeret dem med det samme, der begyndte at udlede røg fra tabletten.

Læs også

Teenager død efter at have tabt iPhone i badekar

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip