Læger opdager mystisk fund i hjernen på mand

Foto: Shutterstock

En mand blev indlagt på hospitalet efter at have oplevet nogle mystiske anfald. Årsagen var ikke som forventet.

I et casestudie offentliggjort i sidste uge i The New England Journal of Medicine sagde eksperter fra Massachusetts General Hospital og Harvard Medical School, at den 38-årige mand oprindeligt blev evalueret efter sit første anfald og havde "talt volapyk". 

Manden, som var immigreret til Boston fra Guatemala, havde ganske vist åbne øjne ved ankomsten til hospitalet. Han var dog ikke i stand til at besvare de kommandoer og spørgsmål, som han blev stillet.

Læs også

13 søskendepar genskaber deres gamle billeder – det her bør du teste med familien

Gag- og hostereflekser var normale og manden havde ikke en historik med misbrug af hverken medicin, alkohol eller stoffer.

Lægerne gav ham to doser lorazepam indgivet intravenøst ​​med syv minutters mellemrum, og en endotracheal sonde blev anbragt for at beskytte luftvejene. 

"På baggrund af træk ved patientens præsentation, det faktum, at han havde været rask dagen før anfaldet, og hans historie om at bo i et landområde i Guatemala , er neurocysticercosis den mest sandsynlige diagnose i dette tilfælde. For at fastslå denne diagnose, blev CT scanning sandsynligvis udført efterfulgt af MR og EEG," sagde Dr. Andrew Cole til Fox News.

"Patienten havde tegn på tre hjernelæsioner, hvoraf en viste ringforstærkning på MR og alle tre viste delvis forkalkning på CT. Den forkalkende progression af læsionerne kan forklare fraværet af antistofpositivitet hos denne patient. Derudover tests for antistoffer. mod toxoplasma var strongyloides og treponema negative, ligesom et interferon-gamma-frigivelsesassay og en oprenset proteinderivat tuberkulin-hudtest for tuberkulose," sagde Dr. George Eng, som også var på sagen.

Lægerne fandt til sidst ud af, at manden simpelthen havde bændelorm i hjernen - og endda havde haft det i årevis.

Lægerme mener, at cysticercosis er den mest almindelige årsag til erhvervet epilepsi på verdensplan, som følge af indtagelse af bændelormsæg.

Normaltvis, så opstår bændelorm ved indtagelse af råt eller ukogt kød. Hvis man bor i lande som Guatemala, hvor hygiejnen eksempelvis er anderledes end mange andre steder, kan man også være i større risiko for eksponering af husdyr.

Læs også

Vigtig besked fra Skat: Få det tjekket nu