Læger troede, 47-årig havde kræft: Så afslørede røntgen, hvad der skjulte sig i hans lunge

Ane Sørensen

354 uger siden

|

27/09/2017
Udland
Foto: Shutterstock (genrefoto)
Foto: Shutterstock (genrefoto)
En 47-årig mand fra Storbritannien gik til lægen, da han begyndte at hoste slim op. Da de røntgenfotograferede ham, fandt de den utrolige årsag.

Dagens topnyheder

Britiske læger gjorde et yderst overraskede fund tidligere på året, da de undersøgte en 47-årig mand, som pludselig var begyndt at hoste slim op og føle sig utilpas.

Lægerne frygtede, at manden havde fået lungekræft. Men det skulle vise sig, at der var tale om noget helt andet.

Det skriver BMJ Case Reports ifølge det britiske medie Metro.

Da lægerne fra Royal Preston Hospital i Lancashire undersøgte manden, fandt de nemlig en trafikkegle fra Playmobil, som sad fast i hans lunge. Et røntgenbillede afslørede det lille stykke plastiklegetøj, der havde kilet sig fast inde i mandens krop.

Den intetanende mand havde slugt den lille plastikkegle 40 år tidligere, men aldrig mærket noget til den, før de væmmelige bivirkninger pludselig begyndte at genere ham. 

Ifølge eksperter er manden med keglen det længst kendte tilfælde, hvor et stykke legetøj har været i en menneskekrop uden at blive opdaget. Det kuriøse tilfælde blev efterfølgende fremhævet i en rapport fra BMJ Case Reports.

Foto: BMJ Case Reports

Efter keglen var blevet fjernet fortalte patienten ifølge lægerapporten, at han i flere tilfælde havde slugt et stykke playmobil, mens han legede med det populære legetøj som barn:

- Han huskede, hvordan han havde fået det her Playmobil-sæt i syv års fødselsdagsgave og mener, at han slugte trafikkeglen kort efter, lyder det i rapporten.

Fire måneder efter keglen var blevet fjernet fra mandens lunge, var hans hoste stort set ophørt.

Robert arbejdede som håndværker i kvindes hjem: Gjorde 'frastødende' fund i skab