Lærerinde deler lummert billede på Facebook - nu er hun bortvist fra skolen

Ane Sørensen

380 uger siden

|

30/03/2017
Udland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Den britiske skolelærer Lydia Ferguson er blevet midlertidigt suspenderet, efter hun delte dette billede af sig selv på Facebook.

Dagens topnyheder

Den britiske skolelærer Lydia Ferguson blev for nylig suspenderet og eskorteret væk fra Ousedale School i byen Newport Pagnell, efter hun havde delt et billede af sig selv på Facebook.

På billedet sidder Lydia Ferguson på kanten af sin seng klædt i en kort, hvid kjole.

Det skriver Mirror.

Lydia Ferguson Foto: Facebook

Skolens rektor opdagede billedet, og ifølge elever på skolen blev det ved et møde beskrevet som lummert og provokerende. Efterfølgende blev Lydia Ferguson ført væk fra skolens område, mens sagen bliver undersøgt nærmere.

Lydia Ferguson, som er i 30’erne og mor til tre, forsvarer selv sit billede på Facebook:

- Jeg synes ikke, at det er forførende og heller ikke upassende. Jeg har altid haft en tommerfingerregel på Facebook og Instagram om, at hvis min bedstefar ville se med væmmelse på mine billeder, så ville jeg aldrig dele dem, skriver Lydia Ferguson under en kommentar til sit billede. 

Lydia Fergusons elever bakker op om deres lærerinde og har startet en underskriftsindsamling, som skal få hende tilbage på skolen igen. Foreløbig har de unge mennesker samlet mere end 250 underskrifter sammen. Flere af elevernes forældre har også skrevet under på erklæringen.

Skolens rektor Sue Carbert har udtalt til Mirror, at skolen ikke vil drøfte sager om deres ansatte med eleverne:

- Vi er opmærksomme på rygter, men der bliver draget konklusioner uden et faktuelt grundlag, siger Sue Carbert til Mirror.