Laura tog kontaktlinser i: Fik fatale konsekvenser

Foto: SWNS

Den 24-årige Laura, tog sine kontaktlinser i, det endte med at få fatale konsekvenser. Nu venter hun på en hornhinde-transplantation.

24-årige Laura Hawkins fra Bristol i England, havde været på turné i Australien, da hun en morgen vågnede med, hvad hun beskriver som “uudholdelige smerter” i sit højre øje.

Laura var ikke i stand til at åbne øjet, og var nødt til at skynde sig på hospitalet, det skriver Dagbladet.no.

Læs også

Anna fandt ud af at ferie-flirt var forlovet: Hans ‘undskyldning’ går nu viralt

Efter undersøgelser, skulle det vise, at problemerne stammede fra den 24-åriges kontaktlinser. Bakterier, som højst sandsynligt sad på den ene linse, havde efterladt et stort sår på hendes hornhinde.

“Jeg har brugt linser i mange år, og har aldrig haft problemer. Samtidig kendte jeg selvfølgelig ikke til risiciene ved at bruge dem,” fortæller hun.

Laura havde opbevaret sit kontaktlinse etui i sin makeup taske. Selvom etuiet var lukket, havde bakterierne fra makeup-produkterne tilsyneladende alligevel, nået at sive ned i det sterile linsevand - og blev derved overført til øjet.

I dag har briten ekstreme ar-dannelser og er delvist blind.

Hun kan stadig ikke finde ud af, hvordan bakterierne er kommet ind i etuiet.

“Jeg vaskede mine hænder, inden jeg tog linserne ud, og skyllede dem med saltvand, inden jeg lagde dem i etuiet. Skruede så låget på igen og lagde det i makeup tasken,” forklarer hun.

Efter at have fået stærk smertestillende medicin og øjendråber, måtte australske kirurger skrabe bakteriecellerne væk fra Lauras øje.

Nu er den 24-årige tilbage i England og står på venteliste til en hornhinde-transplantation.

Hun beskriver synet i hendes højre øje som hvidt og sløret.

“Hvis du opbevarer dine linser i en make-up taske, som er grobund for bakterier, skal du altid vaske dine hænder efter åbning af etuiet og inden du rører ved linserne,” det fortæller Giles Edmonds, direktør for Specsavers.

Læs også

Melder ud: Sådan slipper du af med kondens fra vinduer denne vinter

 

Dagens Gossip