Laura tog smertestillende med til sin kæreste, der befandt sig i Egypten: Så skete det utænkelige

Foto: Shutterstock

Hvad der skete efter at Laura havde taget smertestillende tabletter med til sin kæreste, var der ingen, der havde forestillet sig

Laura tog smertestillende tabletter med til sin kæreste, der var i Egypten, men det skulle hun aldrig have gjort.

Det blev nemlig starten på det mareridt, som hun nu skulle gennemgå. Egypten har en meget streng lovgivning om narkotika og medicin.

Pillerne som Laura havde taget med var godkendte i Storbritannien, hvor hun kom fra, men det var de ikke i Egypten.

Laura Plummer blev 2. juledag i 2017 idømt tre års fængsel for besiddelse af stoffer, efter at hun blev stoppet i den egyptiske lufthavn, Hurghada, med 290 tramadol-tabletter.

Laura fastholdt, at hun ikke var klar over, at stoffet var et kontrolleret stof i Egypten, og sagde, at hun bragte tabletterne ind i landet for at hjælpe sin partners rygsmerter.

Hun stod oprindeligt over for den mere alvorlige sigtelse for narkotikasmugling, som har en dom på op til 25 års fængsel eller endda dødsstraf. 

Læs også

Fly styrtede i bjergene, og de overlevende måtte kæmpe for livet: Så gjorde de det utænkelige

Hun endte dog med at skulle afsone tre år i et egyptisk kvindefængsel, da hun havde været i besiddelse af det kontrollerede stof.

På trods af falske rapporter om, at Laura skulle benådes i januar 2018, hvor hele 6.925 blev løsladt før tid, forblev hun i fængsel og blev også afvist en appel.

Hun endte med at sidde i fængsel i hele 13 måneder, fordi hun ikke var bekendt med Egyptens love omkring stoffet, som hun havde bragt til landet.

Af den grund har FCO’s rejseråd også advaret rejsende til Egypten om farerne ved at besidde ulovlige stoffer samt ‘offentliggøre stærkt negative meninger om Egypten eller komme med politiske kommentarer’. 

Efter løsladelsen af Laura var glæden at spore hos en talsmand for udenrigsministeriet, der havde fulgt sagen tæt: 

“Vi er glade for, at Laura nu kan genforenes med sin familie. Vores personale ydede omfattende støtte til Laura og hendes familie under hendes fængsling, besøgte hende regelmæssigt for at tjekke hendes velfærd og holdt tæt kontakt med både hendes familie og advokat.”

Læs også

Mand brokkede sig over pladsen i Ryanair-fly: Så fik han et overraskende svar

.

Dagens Gossip