Lidl i problemer: Smed autistisk drengs hjælpehund ud af butikken

27/08/2023 07:50

Henrik R

Udland
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
Lidl-butikken er kommet i problemer, efter at de smed en autistisk drengs hjælpehund ud af butikken.

Mest læste i dag

Lidl i Irland er blevet pålagt at betale 8.000 euro i erstatning til en mor til en autistisk dreng, efter at drengen blev forstyrret af gentagne krav om, at hans hjælpehund skulle fjernes fra butikken.

Afgørelsen blev truffet af Marguerite Buckley fra Arbejdsforholdskommissionen (WRC), der beordrede den tyske detailkæde til at kompensere moren for diskrimination i henhold til ligestillingsloven samt for den nød, hendes søn oplevede. Det skriver det irske medie Irishexaminer.

Hændelsen fandt sted i en Lidl-butik på Nangor Rd i Dublin den 29. april 2022. Moren forklarede, at hendes søn bruger en hjælpehund, en Labradoodle/Retriever, som er udstyret med en høj synlig grøn jakke og et håndtag, der kan bruges efter behov.

Da hun trådte ind i butikken, blev hun mødt af en sikkerhedsvagt, der informerede hende om, at hunde ikke var tilladt i butikken. Moren gjorde det klart, at det var en hjælpehund, og at den havde fuld adgang til butikken.

Butikschefen bad hende derefter om at forlade butikken med hunden, hvilket moren nægtede og påpegede igen, at det var en hjælpehund. Hun følte, at butikschefens tone var nedladende, og at hendes søn blev urolig af interaktionen. Moren fortsatte sin shopping og beroligede sin søn, idet hun forsikrede ham om, at de havde ret til at være i butikken.

Dette var ikke første gang, moren havde oplevet en lignende situation i den samme butik. I 2018 havde hun klaget til Lidl Irlands hovedkontor og modtaget en undskyldning samt en donation på 50 euro til velgørenhedsorganisationen 'My Canine Companion'.

Marguerite Buckley fra WRC bemærkede, at selvom moren stod fast og nægtede at forlade butikken, mindskede det ikke den dårlige behandling, hun og hendes søn havde modtaget. Lidl Irland benægtede diskrimination men indrømmede, at butikschefens opførsel var langt fra den forventede standard.