LIGE NU: Putin vil have fjernet sanktioner mod Rusland

Foto: Andrey Gorshkov/AFP/Ritzau Scanpix

Vladimir Putin har netop talt til den russiske befolkning, hvor han blandt appellerer til, at Vesten fjerner sanktionerne mod Rusland.

Netop nu har den russiske præsident, Vladimir Putin, opfordret Ruslands nabolande til ikke at eskalere. Det siger han her otte dage efter, at Rusland begyndte at trænge ind i Ukraine.

Læs også

Putin indfører vild hastelov

Talen der blev sendt på russisk stats-tv, er blevet oversat af blandt andet Reuters-journalist, Polina Ivanova, der dækker krigen i Ukraine for mediet.

I talen lyder det blandt andet fra Putin, at Rusland ikke har nogen onde hensigter over for nabolandene, og at han råder dem til ikke at eskalere situationen.

"Der er ingen onde hensigter over for vores naboer. Og jeg vil også råde dem til ikke at eskalere situationen, ikke at indføre nogen restriktioner. Vi opfylder alle vores forpligtelser og vil fortsætte med at opfylde dem,” lyder det fra den russiske præsident, der altså ønsker, at sanktionerne mod Rusland ikke skal fortsætte.

Derudover melder Vladimir Putin også, at Ruslands handlinger kun opstår som en reaktion, hvis nogen gør nogle ‘uvenlige’ handlinger mod Rusland.

“Vi ser ikke noget behov her for at forværre vores forhold. Og alle vores handlinger, hvis de opstår, opstår de altid udelukkende som reaktion på nogle uvenlige handlinger, handlinger mod Den Russiske Føderation." lyder det fra Putin.

Talen Putin afholdte fandt sted online i forbindelse med en flaghejsningsceremoni for en færge i det nordlige Rusland. Talen blev vist på nationalt tv over hele Rusland.

Læs også

Macron efter samtale med Putin: "Han vil have det hele"

 

 

Dagens Gossip