Lille hund forsvarer familiens hus mod stor puma

Foto: Facebook

Familien Boyles lille hund kom forleden dag ud for en lidt for spændende oplevelse, da den stod ansigt til ansigt med en Nordamerikansk puma.

D. 2. december i år postede amerikanske Sarah Boyle en lidt for spændende video på sin facebookside. 

Videoen viser små tre intense minutter, hvor hendes lille hund Dash forsøger på bedste vis at nedstirre og skræmme en stor puma væk fra familiens terasse.

Læs også

10-årig iværksætter tager verden med storm: Kan gå på pension som 15-årig

Hunden, som ifølge Unilad er 13 år og af racen shih-poo, har heldigvis et tyndt lag glas, i form af en terassedør, imellem sig selv og pumaen. 

Man kan dog tydeligt høre nervøsiteten og frygten for den store puma i Boyles stemme. Det ses da også flere gange, hvordan pumaen slår lidt på glasset, og det er svært at se videoen uden at holde vejret lidt. 

Dash forsøger flere metoder til at få pumaen væk. Hunden kigger tilbage på Boyle for hjælp, men da det ikke virker går den i gang med at nedstirre pumaen i et forsøg på at skræmme den væk. Da det heller ikke virker kigger hunden nærmere væk i frygt, hvorefter den til sidst vifter med halen, som om den prøver at blive venner med pumaen.

Efter nogle intense neglebidende minutter beslutter pumaen sig endelig for at forlade familiens terasse, og da pumaen er gået nogle meter væk fra huset, så får Dash mod til at gø af den. Boyle tysser dog på hunden og siger, at den skal "shut up (red. holde mund)". 

Ifølge Unilad har Boyle senere udtalt: "På intet tidspunkt var pumaen aggressiv, den var nærmere nysgerrig, ligesom min hund, på at finde ud af, hvad der var på den anden side af glasset. Selvom jeg var lidt rystet, følte jeg ikke, at jeg var i fare, og pumaen var bare nysgerrig på sin egen reflektion i glasset og på hunden."

Selvom Boyle altså giver udtryk for, at hun på intet tidspunkt følte sig i fare, er det tydeligt at høre, at hendes stemme ryster lidt i videoen. Det er også svært at forestille sig, at man ikke ville være lidt bange, hvis man stod så tæt på en puma - selv med en terassedør imellem sig.

Efter Boyle slog videoen op på sin private side på Facebook har den fået næsten 150 tusind visninger og tæt på 1000 kommentarer. Her giver flere da også udtryk for, at de forstår, hvis hun var bange, og en skriver: 

"Jeg ville ændre dit dørhåndtag til et rundt et! På den måde kan ingen puma tilfældigvis få fat og komme ind i huset."

En anden bruger, som også foreslår at ændre dørhåndtaget til et rundt et, foreslår yderligere at få isat skudsikkert glas, så pumaen ikke kan trænge igennem: "...ville måske også få noget skudsikkert glas".

Pumaer lever frit i naturen i det meste af Nordamerika og dermed også i Colorado. De kan løbe op til 50 km/t, veje over 70kg og blive op til 2,5 meter lange. 

Læs også

17-18 kroner for en liter benzin