Lisa mistede sin 1-årige datter: Nu advarer hun andre forældre mod at begå den samme fejl

Foto: Privat

Lisas datter vågnede aldrig op fra sin lur.

Tabet bliver brugt som en advarsel til andre forældre for at fortælle om farerne ved at have børn sovende i autostole uden for køretøjet.

Lisa Smith fik at vide, at hendes datter, der var 17 måneder, havde sovet i en autostol i hjemmet og ikke var vågnet fra sin lur. 

"Det var vores smukke datter. Hun var sund," udtaler hun over for TODAY og tilføjer, at de efterfølgende fik at vide, at hun ikke længere havde aktivitet i hjernen. 

Læs også

Mary og Frederik reagerer: Trækker prins Christian ud af Herlufsholm

Undersøgelsen, der blev foretaget i kølvandet af hendes død, viste, at hun mistede livet som følge af, at hendes luftveje var blevet fuldstændigt blokeret. 

Luftvejene var blevet blokeret, mens hun sov i autostolen i et soveværelse i Iowa, USA. 

"Barnets sovestilling forhindrede hende i at trække vejret tilstrækkeligt. Når en autostol er i bilen, er den lænet 45 grader, fordi barnets hoved og hals da vil få mulighed for at hvile bagud, så det ikke falder ned og blokerer luftvejene," siger Dr. Natalie Azar, der er medicinsk ekspert ved NBC News. 

Undersøgelsen, der blev foretaget for at undersøge farerne, som børn, indtil de er to år, kan blive udsat for, når de eksempelvis sidder i en autostol.

De kunne efterfølgende konkludere, at 48 procent af dødsfaldene i autostole fra 2004 til 2008 var som følge af, at de ikke fik nok ilt. 

"De fleste nye forældre vil få fortalt, at man ikke skal vække en lille, der sover. Men hvis din baby sover i autostolen i bilen, anbefales det at flytte dem til et mere sikkert sted," siger Azar. 

Foto: Privat

Smith fortæller, at hun ofte ser folk bruge autostole som almindelige bærestole. 

"De lægger dem i indkøbsvogne, kirkebænkene, restauranter," siger hun.

Hun håber, at hendes historie vil være med til at øge opmærksomheden på faren. 

"At miste et barn er mere end knusende for sjælen," udtaler hun og slutter af: 

"Det sværeste er at tænke, at det så let kunne have været forhindret. Og vi mistede en datter unødvendigt. Ingen familie fortjener at skulle igennem sådan noget."

Læs også

Hun havde planlagt fræk overraskelse: Det gik helt galt

 

Dagens Gossip