Lukasjenko undrer sig: "Jeg troede ikke, at denne operation ville trække ud på denne måde"

Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix

Putins trofaste allieret undrer sig.

Alexandr Lukasjenko har altid været en loyal støtte til Vladimir Putin. Den belarussiske præsident er foruden øgenavnet som Europas sidste diktator i hvert fald den længst siddende statsleder i Europa.

Siden 1994 har han siddet på magten.

Læs også

Overraskende: Putin har sagt undskyld

Lukasjenko har bakket Putin op i starten af invasionen, hvor man blandt andet hjalp russerne med transport og stillede baser til rådighed, men han sendte ikke selv nogle soldater ind i Ukraine.

Men måske er han på vej mod et mere balanceret standpunkt.

Han har netop deltaget i et interview med nyhedsbureauet AP, og her undres Lukasjenko omkring længden på konflikten, som indtil videre har været i knap to og en halv måned. 

“Ærlig talt, så troede jeg ikke, at denne operation ville trække ud på denne måde. Men jeg har ikke fordybet mig nok i problemstillingen til at kunne sige, om det går efter planen, som russerne siger, det gør, eller om det går, som jeg føler det. Jeg vil gerne understrege endnu en gang, at jeg føler denne operation har trukket ud,” sagde han til AP ifølge TV 2.

Lukasjenkos helt store bekymring er risikoen for brug af atomvåben. Det mener han ikke, der vil komme noget som helst godt ud af.

Han tager rent faktisk direkte afstand til de trusler, der kommet omkring det fra Moskva.

“Det er uacceptabelt, fordi det er lige ved siden af os. Vi er ikke på den anden side af oceanet som USA. Det er også uacceptabelt, fordi det kan slå jordkloden ud af sin bane, så ingen ved, hvor den havner.”

Læs også

Hun er landets mest tatoverede kvinde: Nu viser hun, hvordan hun så ud før

 

Dagens Gossip